Scampi diabolique met tagliatelle
Diner met vis

Scampi diabolique met tagliatelle

De zoektocht begon weer op het moment dat Mandy van Mandyandmore mij een berichtje stuurde. De maandelijkse Swiepswoepswap was bekend, deze keer was weer een bourgondische kok, want daar gaat mijn voorkeur naar uit. Ik nam een kijkje op haar website en ontdekte wel heel veel recepten. Niet 150 ofzo, nee wel 1400 recepten! En allemaal zo geordend. En daar ineens stond een heel bijzondere naam. Scampi diabolique. Vooral dat laatste klonk bijzonder. Lekker leek het me om scampi diabolique met tagliatelle te maken. Een combinatie tussen dit gerecht en dit gerecht.

Het leuke aan zo’n foodblogswap is dat je iets nieuws maakt, wat je misschien zelf niet had uitgekozen. Je wordt echt geïnspireerd. En dat het dan zo ontzettend lekker is, dat maakt mij dan altijd extra blij. De romige, zoete en toch pittige saus is zo lekker door de pasta, dat zelfs zonder garnalen dit gerecht lekker is. De garnalen passen er super lekker bij.

Het recept bevat best veel ingrediënten, maar in mijn geval heel veel standaard voorraad-kast ingrediënten en dingen die we gewoon altijd in huis hebben. Het leuke aan dit gerecht is dat je het in 20 minuten kunt maken. De pasta kook je 4 minuten, de scampi bak je maar 3 a 4 minuten aan en de saus maak je ook in 10 minuten. Eigenijk dus een perfect door-de-weeks gerecht.

Op instagram, in mijn Reels zie je hoe je het recept maakt! En hier leg ik je alles verder uit qua hoeveelheden en hoe je het precies doet.

Ingrediënten 2 personen Scampi diabolique met tagliatelle:

20 Scampi’s (grote garnalen)
1 blikje tomatenpuree
300 ml tomatensaus
1 tl honing
1 rode ui
100 ml
witte wijn
2 rode paprika’s
2 tenen knoflook
1/2 tl cayennepeper
1 el milde paprikapoeder
2 el creme fraiche
1 tl oregano
250 gram verse tagliatelle
1/2 blokje kippenboullion
5 gram verse peterselie
Zout

Zo maak je het:

1. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal als dit nog niet is gedaan.

2. Snijd de knoflook, ui en paprika fijn.

3. Bak in een koekenpan, in wat olie, de garnalen kort aan totdat ze roze gekleurd zijn. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Haal dan uit de pan.

4. Fruit in een pan de ui en knoflook glazig en voeg dan de paprika toe. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg de paprikapoeder, cayennepeper, oregano, bouillonblokje en honing toe.

5. Blus de saus af met wijn en voeg dan ook de tomatensaus toe. Laat even inkoken.

6. Kook de pasta in gezouten water volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

7. Doe de garnalen en crème fraîche bij de saus en proef even goed. Mag het nog zouter, pittiger of heter? Voeg eventueel naar smaak nog wat extra zout, honing of cayennepeper toe.

8. Doe de pasta bij de saus en voeg fijngesneden peterselie toe. Lekker ite!

Liever geen garnalen? Dit tagliatelle gerecht is ook romig en zo snel en makkelijk klaar, maar dan met gerookte kip.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *