Diner met vlees

Saté met satésaus

Hoe lekker kan een simpele, goed gemaakte saté met satésaus zijn? Nou echt echt heel lekker dus. Veel ingewikkelder en kipper hoeft het soms niet te zijn. Een echt goede saté maak ik met kippendij filet en lekkere smaakmakers.

Hierbij serveerde ik een kant-en-klare satésaus van Verstegen. Deze saus kreeg ik toegestuurd, omdat zij een ontwikkeling hebben doorgemaakt in hun satésaus. Waarbij ze 42% minder zout en 33% minder suiker hebben toegevoegd dan de oude sauzen. Daarnaast is deze saus vegan, dus ook op een groente spies zou deze satésaus niet misstaan.

De saus heb in natuurlijk geproefd en vond hem echt heel lekker. Dat er minder zout en suiker in zat, heb ik niet geproefd, dus dat is ene goed teken. Ik vind het ook belangrijk wat ik binnenkrijg en maak dan ook vaak de satésaus zelf. Dit recept is ook een goeie optie: satésaus zonder pakjes en zakjes.

Verder wordt deze saté gewoon het allerlekkerste op een bbq met steenkool. Echt een lekker grillsmaakje, die de kip extra smaakvol maakt. Kippendij blijft lekker sappig op de bbq en ik raad je aan dit van tevoren lekker lang te laten marineren. Bijvoorbeeld een nacht of 4 uren.

Lees je mee hoe je dat doet?

Ingrediënten voor saté met satésaus, 6 spiezen:

6 stokjes
700 gram kippendijfilet
2 tl jahe
1 a 2 tl sambal
3 tenen knoflook
2 tl gemalen komijn
7 el ketjap manis
2 tl laos
2 tl gemalen korianderzaad
Peper, zout
Satésaus

Satésaus met saté

Zo maak je het:

  1. Meng voor de marinade de ingrediënten behalve de kip met elkaar.
  2. Snijd de kip in blokjes en leg in de marinade voor een uur tot een nacht in de koelkast.
  3. Rijg de kip na het marineren op de spiezen.
  4. Zet dan de bbq op 160 graden en leg de spiezen op indirecte warmte om en om te het gaat en goudbruin is. Ongeveer 10 minuten per kant.
  5. Verwarm ten slotte de satésaus zoals op de verpakking is aangegeven. Serveer de saus bij of over de saté. Eet smakelijk!

Zo sappig, deze saté!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *