Samosa's
Diner vega

Samosa’s

Het is weer het begin van een nieuwe maand. En dat betekent tijd voor de rubriek koken met.. Deze keer met @veramiedema ! Met Vera sport ik vaak en zo nu en dan koken we samen.  Vera vond het leuk om wat nieuwe recepten samen te maken en dat werden deze geweldige samosa’s.

Samosa’s zijn heerlijke Indiaase snacks. Ze zijn kruidig en je kunt het lekker in mangochutney dippen. Ken je dat? Mangochutney? Echt afgrijselijk lekker.

Samosa’s at ik een aantal jaren geleden voor het eerst met mijn twee kunst/food vriendinnetjes Sabina en Jildau in Amsterdam Noord bij @pllek_amsterdam. Toen was ik al verrast door de heerlijke smaken! Samen met Vera maakte ik ze na. En ook zij vond ze heerlijk! we maakten ze met lactosevrij bladerdeeg, naar je kunt ze ook net filodeeg maken. Hier het recept:

Ingrediënten

2 grote aardappelen (kruimig)
10 plakjes bladerdeeg AH (of filodeeg)
150 gram diervries doperwten
2 el garam masala
1 el gemalen komijn
1 rode ui
Mangochutney

Zo maak je ze:

  1. Schil de aardappelen. Halveer ze en kook de aardappelen 12 minuten of tot ze net gaar zijn. Je moet er makkelijk met een mesje doorheen kunnen snijden. Laat ze afkoelen en snijd in blokjes.
  2. Bak in een koekenpan in zonnebloemolie de kruiden, want zo komen de geuren en smaken los. Voeg het fijngesnipperde uitje toe en laat glazig worden. Voeg dan de doperwten toe en als laatste de aardappel. Meng alles door elkaar.
  3. Zorg ervoor dat het bladerdeeg nog koel is, zodat je het goed kunt bewerken. Snijd een plakje bladerdeeg diagonaal door, zodat er een driehoek ontstaat. Doe een kleine eetlepel van de vulling op het bladerdeeg en klap de bladerdeeg als een appelflap dicht. Met een vork druk je alle randjes van de samosa’s dicht. Je mag best hard drukken.
  4. Frituur in hete olie de samosa’s goudbruin. Serveer met de mangochutney. Trouwens, je kunt de samosa’s prima een tweede keer opwarmen in de oven. Zalig!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *