Rucolapesto met walnoten
Diner vega,  Snacks

Rucolapesto met walnoten

Pesto was wel één van de eerste Italiaanse lekkernijen uit Italië die ik heb gehad. Eerst groene basilicumpesto en later ook rode pesto. Beide maak je ontzettend makkelijk zelf en smaakt zo lekker in de pasta, op toast en broodjes. Je kent het wel en hebt het vast al super vaak gegeten. Ook heb ik op mijn site de variant Boerenkoolpesto (handig voor restjes boerenkool, rauw en dus gezond!) en ook bietenpesto vind ik verrassend smakelijk. En daar is dan Rucolapesto met walnoten! Een nieuw jonkie in de familie.

Toch was rucola tot een paar jaar geleden nog nieuw voor mij. Een lekker pittige en nodige smaak en ideaal voor restjes rucola. Het liefst met wat basilicum er doorheen, wat ik vaak in een potje op het aanrecht heb staan. En de walnoten lekker gebakken in een droge pan.

De rucolapesto is erg lekker in combinatie met vijgenjam en burrata op een toastje.

Maak jij dit lekkere recept ook eens? Binnenkort laat ik ziet hoe je deze pesto allemaal kunt gebruiken.

Rucolapesto met walnoten

Voor 1 schaaltje Rucolapesto met walnoten:

50 gram rucola
20 gram basilicum
40 gram pecorino
5 el olijfolie
50 walnoten
Peper en zout
1 teen knoflook
1 el citroensap

Zo maak je het:

  1. Gril de walnoten in een droge koekenpan goudbruin.

2. Doe alle ingrediënten in een hoge kom en mix met een staafmixer of hakker tot een gladde rucolapesto. Voeg eventueel meer olijfolie toe om de mixer goed zijn werk te laten doen.

3. Proef en voeg eventueel meer rucola, pecorino, citroensap of peper/zout toe. Pas op met het zout, want pecorino is al goed zout van zichzelf! En klaar is je rucolapesto met walnoten.

Lekker ite!

Rucolapesto met walnoten

Weet je wat lekker is met deze pesto? Deze gnocchi met kip in bacon bijvoorbeeld. Of deze Filodeegplaattaart met rode pesto.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *