Romige aubergine curry
Diner vega,  Lunch

Romige aubergine curry

Aubergine is zo’n veelzijdige groente die je echt wel goed moet garen om echt lekker te maken. De aubergine is net een spons die alle vocht, olie en smaak opneemt. Aubergine wordt dan heel erg romig van structuur. Deze Romige aubergine curry past dan ook als een jas, als het om aubergine gaat. De saus is namelijk ook nog eens romige, kruidig en een beetje zoet door de kokosmelk. Joe, dit wil je!

Niet vaak bestellen wij eten, want de bezorger moet wel een heel eind voor ons rijden en dan heb je vaak koud eten of hele lange wachttijden. Meestal een dikke domper dus. De keer dat we ons toch weer laten verleiden had ik bij Leeuwarden Lounge lekkere curry’s besteld. Die met wortel is zoet, aubergine romig en die met kip gewoon lekker kruidig. Wel veel olie zat er op de currys, maar de smaak en romigheid was blijven handen. Ik had nog twee aubergines en die moesten op. Dus hierbij dan het recept van Romige aubergine curry. Ook nog eens vegetarisch, wat je helemaal niet mist. Goed te combineren met deze garnalencurry bijvoorbeeld.

Ingrediënten voor de Romige aubergine curry

1 teen knoflook, gesnipperd
1 ui, gesnipperd
1/2 groene peper, in kleine stukjes (zonder zaadlijst, of als je van pittig houdt, met zaadlijst)
1 blikje tomatenpuree
1 tl komijnzaad
2 aubergines
200 ml kokosmelk
1 el garam masala (toko of Auroma)
snufje chilipoeder
Peper en zout


Zo maak je het:

  1. Begin met het aanfruiten van de halve groene peper, gesnipperd teen knoflook, gesnipperd uitje, de tomatenpuree, de komijnzaadjes en de gesnipperde gember.

2. Bak dit in wat olie zodat de smaken ven geuren vrijkomen. Voeg twee aubergines die je in blokjes hebt gesneden toe aan de curry.

3. Voeg 200 ml kokosmelk toe en eventueel nog een beetje water. Laat 15 minuten stoven totdat de aubergine lekker gaat en zacht is.

4. Voeg nu een eetlepel garam masala toe, een snufje chilipoeder en peper en zout. En als je het in huis hebt: een snufje chunky chat masala.

5. voel als laatste (optioneel) een fijngesneden limoenblad toe en maar eventueel af met wat fijngesneden koriander. Serveer met rijst of naan.

Lekker ite!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *