rollade met rodewijnjus
Diner met vlees

Rollade met rodewijnjus

Een hele normale maaltijd zou je zeggen, maar dat het toch wel speciaal maakt is de rodewijnjus. Oh, wat kun je heerlijk jus maken van rollades. De kruiden van de rollade zorgen al voor zo’n rijke smaak. En met rode wijn wordt iedere saus of jus lekker, is mijn ervaring. Mijn Pake en Beppe maken alleen al om de jus graag een rollade klaar. Smullen dat ze dan doen van vooral de jus, hihi.

Ik vind het lekker om een kuiltje jus in de stamppot boerenkool te hebben, dus dan is dat de perfecte aanvulling op je maaltijd met een rollade. Je kunt de rollade en saus prima op zondag laten garen, dan heb je maandag en dinsdag sowieso lekker vlees en jus. Zoals mijn moeder dit ook altijd doet, old fashioned mealprepper dus.

Heb jij ook nog een rollade in de vriezer liggen? Of race je al naar de slager bij het zien van deze lekkere foto’s? Hier vind je het recept:

rollade met rodewijnjus

Rollade met rodewijnjus voor 4 personen:

50 gram roomboter
250 ml rode wijn
1/2 blokjes runderbouillon
Zwarte peper
1 rollade half om half (1 kilo)
2 laurierbladen
1 blikje tomatenpuree
1 el maizena

rollade met rodewijnjus

Zo maak je het:

Verwarm de boter in een stoofpan. Zet het vuur heet en bak de rollade rondom bruin. Zet nu het vuur minder warm en voeg de tomatenpuree toe. Ontzuur de tomatenpuree door dit even aan te bakken. Voeg nu de wijn toe en roer. Doe het halve bouillonblokje en 300 ml water in de pan. Laat de rollade in het vocht, met de deksel erop, sudderen voor 50 minuten. Haal dan de rollade uit de pan en doe in aluminiumfolie.

Kook dan met de deksel van de pan eraf de rode wijnsaus in tot 1/3. Dit duurt ongeveer een half uur. Meng dan wat maizena met water en voeg dit toe. Kook de saus nog even door en verwarm de rollade dan nog even opnieuw mee met de saus. Je hebt een geweldige jus en een heerlijk stukje vlees bij bijvoorbeeld stamppot boerenkool. Jam!

rollade met rodewijnjus

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *