Rode pesto
Borrelen, ik ben er gek op. Toastjes, kaasjes en smeersels en het liefst met een lekker wijntje erbij. Rode pesto heb ik weer even herontdekt en eet het dan het liefst op een toastje! Met of zonder een plakje kaas. Rode pesto heeft een lekkere zoetige smaak en maak je gemakkelijk zelf. Want dan is het nog veel lekkerder én weet je ook wat je eet. Lekker een grote portie maken dus. Want je kunt het natuurlijk ook weer in je snelle pasta pesto gebruiken. ? Maak het ook eens!
2 gegrilde paprika’s
100 gram zongedroogde tomaatjes
Handje geroosterde pijnboompitjes
30 gram parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
Een handje basilicum
2 el olijfolie
Peper, zout
Voor wat pit; ’n stukje rode peper
Rooster de pijnboompitjes in een droge pan. Snijd dan de ingrediënten in stukjes en rasp de kaas. Alles in een hoge kom doen en met een staafmixer het geheel tot een pesto malen. Je kunt de pesto zo grof als je zelf wilt houden.
Voor de pasta pesto met buffelmozzarella bak je een gesnipperd uitje, gehakte knoflookteen, courgette, venkel in een pan met een el olie. Als de groentes gaar zijn voeg je twee eetlepels rode pesto toe. Ondertussen de (volkoren) pasta koken zoals op de verpakking staat. Lekker met Pijnboompitten, buffelmozzarella en eventueel met gebakken merquezworstjes.