ravioli met zalm en ricotta
Diner met vis

Ravioli met zalm en ricotta

Ravioli is iets wat ik altijd wil maken, maar waar ik tijdens het maken vaak mezelf vervloek. Ik vind het echt veel werk. Maar als ik het vervolgens eet ben ik weer helemaal blij dat ik deze ravioli met zalm en ricotta heb gemaakt. Een echte haat-liefde verhouding dus. Waarbij de liefde eigenlijk altijd overwint.

Als voorgerecht vind het heel goed te doen en met deze makkelijke vulling die je simpelweg in een schaaltje zalm, ricotta en citroensap met een lepel door elkaar heen mengt. Dat scheelt al een hoop en dan wordt het toch wel een leuk werkje als je er de tijd voor neemt.

Heb jij dit weekend ook lekker veel tijd en zin om eens je partner te verwennen? Dat we nog even moeten wachten met naar Italië gaan, betekent niet dat je de lekkerste ravioli moet missen. Maak het zelf!

Ravioli met zalm en ricotta

Ingrediënten Ravioli met zalm en ricotta (voorgerecht 2 pers.):

Voor de pasta:

200 gram bloem typo 00 + extra bloem
2 eieren
2 el water
Olijfolie
Snufje zout

Voor de vulling:
75 gram warm gerookte zalm
150 gram ricotta
1 citroen
Zwarte peper
Parmezaanse kaas

Voor de salieboter:
10 gram verse salie
50 gram boter
Sap van de citroen

Extra nodig:
Pastamachine (of alles met een deegroller rollen = pittig hard werken) Ravioli steker

Zo maak je het:

  1. Leg de bloem op je aanrecht en maak een kuiltje voor de twee eieren. Meng het ei met de bloem, langzaam steeds meer bloem door de ei mengen met een vork. Als het deeg een geheel vormt kneed je het nog 10 minuten door. Leg de deeg, verpakt in vershoudfolie, een uur in de koelkast.

2. Maak de vulling door de zalm, ricotta en citroenrasp met elkaar te mengen. Voeg naar smaak peper, parmezaanse kaas en citroensap toe. Als je vulling erg nat wordt, doe je nog wat broodkruim of paneermeel erbij.

3. Haal het deeg uit de koelkast en kneed door. Snijd het deeg dan in 5 delen en bestuif met bloem. Haal door de pasta-machine. Eerst in stand 1, dan vouw je de lap dubbel en doet het deeg weer door stand 1, dan door stand 2, 3, 4, 5, 6, 7. Leg de lappen deeg bebloemd op een schone theedoek.

Ravioli maken
Hier zie je de hoopjes vulling, met hierop een lap deeg.

4. Begin dan met vullen. Leg een lap deeg op het aanrecht en gebruik genoeg bloem op het aanrecht en het deeg. Vervolgens doe je hoopjes vulling van 2 bij 2cm op het deeg. Leg dan de tweede lap deeg hierover heen en druk met je vingers de randen om de hoopjes vulling heen aan. Zorg dat de lucht verdwijnt tussen het deeg. Snijd nu met de steker de ravioli uit het deeg. Leg op een bord met genoeg bloem tegen plakken.

5. Kook de pasta in 3 minuten in gezouten water gaar.

6. Ondertussen smelt je in een koekenpan de boter en de salieblaadjes. Voeg op het laatst sap van een halve citroen toe.

7. Schep de ravioli uit het kokende water met een schuimspaan. Leg in twee borden en verdeel de salieboter hieroverheen. Maak de pasta af met een scheutje olijfolie en parmezaanse kaas, een paar vlokjes van de warmgerookte zalm en chilivlokken.

Ravioli met zalm en ricotta

Smullen!

Wil je wat sneller je pasta klaar hebben? Dit is mijn favoriete pastagerecht. Als je de verse pasta koopt, ben je in 15 tot 20 minuten klaar.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *