Ravioli met oesterzwammen roomsaus
Diner vega

Ravioli met oesterzwammen roomsaus

In de afgelopen weken heb ik mijn eigen oesterzwammen gekweekt door middel van een growkit van Fryslan Fungies. Ik had na 5 weken kweken een prachtige oesterzwam en heb deze in een fijn voorgerechtje verwerkt. In deze blog schreef ik over mijn ervaringen met het kweken van de oesterzwam. En met de oesterzwammen maakte ik onderandere een shoarma en ook deze Ravioli met oesterzwammen roomsaus. Makkelijk en snel te maken. Een leuk voorgerecht voor het kerstdiner!

De truffeltapenade geeft die extra paddestoelensmaak aan de romige saus. Met een handje rucola en wat permezaanse kaas maak je het feestelijk af.

Dit vegetarisch gerechtje maak je in 20 minuten en als je de venkel weglaat, in 10 minuten. Handig tijdens het kerstdiner dus! Ook kun je de saus vantevoren maken en bij het bereiden een extra scheutje room erbij en opwarmen, pasta koken en serveren!

Maak jij dit gerecht ook eens? Het is voor de echte paddestoel liefhebber een echt smaaksensatie!

Ravioli met oesterzwammen roomsaus
Lekker snel en makkelijk, maar vol smaak!

Ingrediënten Ravioli met oesterzwammen roomsaus (2 pers):

250 gram gevulde pasta met eekhoorntjes brood
150 ml room (kookroom of slagroom)
250 gram oesterzwammen
1 ui
2 tenen knoflook
1 venkel
1 el citroensap
2 el truffeltapenade
handje rucola
Parmezaanse kaas

Zo maak je het:

  1. Snijd de knoflook, ui en venkel heel fijn.

2. Bak dit kort aan in de pan, voeg dan citroensap en een klein kopje water (of witte wijn!) toe.

3. Als de kleine blokjes venkel gaar zijn, voeg dan de room en truffeltapenade toe. Breng op smaak met peper en zout.

4. Scheur de oesterzwammen in stukjes en kook even mee in de roomsaus.

5. Kook de pasta in 4 minuten gaar, giet af en meng met de saus.

6. Serveer met rucola en parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Ravioli met oesterzwammen roomsaus
Lekker wit wijntje erbij! 🙂 Proost!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *