rabarber aardbei crumble
Zoet

Rabarber aarbei crumble

Oké, deze rabarber aardbei crumble is zo makkelijk en mega lekker. Dus spits je oren en sla dit recept wellicht op. Rabarber is nog deze maand in het seizoen dus nog prima verkrijgbaar. Zie jij ook wel eens rabarber in de supermarkt/ groenteboer liggen en denk je, wat moet ik daar mee? dit dus… Vind jij warm en koud in een dessert ook zo lekker? Ik wel!
De friszoete rabarber-aardbei compote met de krokante koekachtige crumble. Ik zeg doen! Serveer warm met een lekker bolletje vanille ijs erbij en genieten maar!

Ingrediënten compote

250 gram aardbeien
800 gram rabarber
1 zakje vanillesuiker ( of vanille extract) 
80 gram suiker
Kaneelstokje
1 tl bloem

Ingrediënten crumble:

100 gram suiker
25 gram havermout
100 gram boter 
100 gram bloem
halve tl zout

Zet de oven op 180 graden. Rabarber wassen en dan in stukjes snijden. Rabarber in 150 ml water, 80 gram suiker en een kaneelstokje 5 minuten koken tot het zacht wordt. Vervolgens de aardbeien wassen, kroontje eraf en doormidden snijden. Haal de rabarber van het vuur en voeg de aardbeien toe.

Meng de crumble ingrediënten met elkaar en wrijf en kneed met je vingers tot er een kruimelig deeg ontstaat (het moet dus geen deegbal worden, maar kleine kruimels). Zet het deeg even in de koelkast.

Vet een ovenschaal in en schep de rabarber aardbeien-compote in de schaal. Vervolgens hierover de crumble ‘ kruimelen’. Tot slot zet je de schaal 30 minuten in de oven warm serveren met een bolletjes ijs en eventueel wat slagroom.