Quesadilla met brie en champignons
Diner vega,  Lunch,  Snacks

Quesadilla met brie en kastanjechampignons

Sinds het thuiswerken eet ik graag lekker en warm met de lunch. Ik maak dan even wat tijd om in een kwartiertje iets lekkers te maken en dat maakt het thuiswerken net iets leuker. In het Mexicaans betekent Quesadilla vrij vertaald ‘kaas dingetje’. Met brie, wraps, champignons en pijnboompitten in huis, kom je al een heel eind voor deze Quesadilla met brie en kastanjechampignons

Quesadilla’s zijn twee wraps op elkaar met vooral ook kaas ertussen dat smelt en de wraps zo op elkaar plakt. Je bakt ze in een droge koekenpan en zo krijgen de zachte wraps in een handomdraai een krokante bite. Met kaasstrengen en vlezige champignons heb je een echte goede maaltijd. Het lekkerste vind ik om deze quesadilla’s te dippen in truffelmayo. champignon en truffel passen altijd goed bij elkaar. Andere tosti’s eet ik vaak met zoete chilisaus of ketchup. Zoals deze tosti met tuna melt of deze quesadilla met avocado en kaas.

Dan nu het makkelijke recept:

Quesadilla met brie en champignons

Ingrediënten voor Quesadilla met brie en kastanjechampignons voor 2 personen:

4 wraps
1 stuk brie
400 gram kastanjechampignons
Handje pijnboompitten
1 teen knoflook
Peper en zout
Truffelmayo voor erbij

Quesadilla met brie en champignons

Zo maak je het:

1. Maak de champignons schoon en snijd ze ik plakken.

2. Roerbak de champignons net gaar in wat olie en een gesnipperd teentje knoflook. Eventueel kun je nog wat tijm toevoegen. Breng de champignons op smaak met peper en zout.

3. Bak de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.

4. Snijd de brie in plakken en leg de plakjes verspreid op 2 van de 4 wraps, hierop de champignons, dan de pijnboompitten. Als laatste leg je de twee overgebleven wraps hier bovenop.

5. Bak eerst de ene wrap in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag op laag tot midden vuur. Beide kanten goudbruin en de brie moet gesmolten zijn. Daarna doe je dit ook met de andere quesadilla.

6. Lekker dippen in truffelmayo! Besprenkel eventueel met verse kruiden.

Quesadilla met brie en champignons

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *