gevulde portobello
Diner met vis

Portobello Tunamelt

Deze portobello tunamelt had ik vorige week gemaakt en is eigenlijk heel spontaan ontstaan, want ik had gewoon zin in portobello en tonijn. Zelf bedacht, maar dit bleek al te bestaan. 😋 Desondanks echt heel lekker voor de liefhebber van tonijn en champignons. Lekker romig door de kaas. Echt een top combinatie! Het gerecht is koolhydraatarm, aangezien er alleen groentes,kaas en tonijn in zijn verwerkt.

Vanuit de auto in IJsland schrijf ik deze post. Wat een geweldige rondreis zijn wij aan het maken. Misschien heb je wederom wat in mijn stories langs zien komen? Vandaag één van de hoogtepunten: een gletsjerwandeling inclusief een stukje gezekerd afdalen bij een gat van 30 meter diep. Het uitzicht was fantastisch met kraakhelder/blauw ijs. 🌬️Echt een aanrader dus als je hier bent.

Ik heb zo’n zin in ons volgende cottage waar we drie dagen verblijven. Want het heeft een mega BBQ en een jacuzzi. Perfect voor elkaar dus en perfect om een paar portobello’s met tunamelt te bereiden.

Dit heb je nodig voor 2x portobello tunamelt:


blikje tonijn
1 el yogonaise
één tl paprikapoeder
1 tl baharat
2 portobellos
2 plakjes cheddar
Peper/zout

Zo maak je het;

zet de oven op 200 graden aan. Maak de tonijnsalade door de tonijn uit te lekken, kruiden toe te voegen en op smaak te maken met peper en zout. Hol de portobellos een beetje uit met een theelepeltje en vul het met de tonijnsalade. Vervolgens leg je op beide portobellos een plakje cheddar en doe voor 15/20 minuten in de oven. Tot slot garneer je de portobello’s met salie of rozemarijn. Ook lekker met een soepje. Eet smakelijk!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *