Pompoenquiche met geitenkaas en tijm
Diner vega

Pompoenquiche met geitenkaas en tijm

Op een regenachtige dag reed ik naar een boerenbedrijf in het nabij gelegen dorp Berltsum. Als je dit mooie dorp binnenkomt staan er karren vol pompoenen klaar om met je mee te gaan. Als ik die pompoenen en kalebassen zie staan, weet ik weer hoe laat het is: Herfst kom eraan! Deze vegetarische pompoenquiche met geitenkaas en tijm wilde ik dan ook direct maken.

Van die lieve mevrouw en haar man kreeg ik een hoop pompoenen mee om lekker mee te koken en bakken. Want de pompoen is zo veelzijdig en er zijn zo veel soorten. Ook bijvoorbeeld een soort die heel zoet is en die je rauw kunt eten (meloen pompoen).

Deze keer maakte ik dus een echte klassieker als je het mij vraagt; Pompoenquiche met geitenkaas en tijm. Zo’n lekkere combinatie van smaken. Zoet, kruidig, hartig, zurig. En dat knapperige filodeeg is zo verrukkelijk!

Deze quiche maak je gemakkelijk in een half uurtje klaar en dan moet hij nog even in de oven. Ondertussen kun je een salade maken om je maaltijd aan te vullen tot een geweldige maaltijd voor 4 personen. Ik ben super benieuwd of dit gerecht jou ook zo lekker gaat smaken. Want wij konden er niet genoeg van krijgen.. hihi


Ingrediënten Pompoenquiche met geitenkaas en tijm voor 4 personen:


600 gram pompoen
4 eieren
200 gram geitenkaas
150 ml (slag)room
2 tenen knoflook
6 a 7 takjes tijm (van de tak gerist)
5 plakjes filodeeg
Zonnebloemolie
Cayennepeper
1/2 bouillonblokje
Peper en zout


Zo maak je het: 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en laat het filodeeg op het aanrecht onder een natte theedoek ontdooien. 

2. Was de pompoen, verwijder de kern en snijd in blokjes.

3. Kook de pompoen in water met het halve bouillonblokje in ongeveer 10 minuten net aan gaar. Giet de stukjes pompoen dan af.

4. Meng wat olie met een snufje cayennepeper en smeer met een kwastje de plakken filodeeg hiermee in.

5. Leg de plakken filodeeg in een ingevette ovenschaal, waarbij het deeg minstens 10 cm over de rand valt.

6. Meng in een kom de room, eieren, geperste tenen knoflook, 1/2de van de tijm en flink wat peper en zout met een garde. 

7. Leg in het filodeeg de pompoenblokjes, de geitenkaas en de overgebleven tijm. Overgiet het geheel met het ei-mengsel. Vouw dan het filodeeg nonchalant naar binnen over de inhoud heen. 

8. Bak de quiche in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Dek de quiche af met aluminiumfolie als het te bruin wordt. Lekker smikkelje!

Mooi he?

Wil je liever een quiche maken met broccoli? Dit recept is dan lekker.

En heb je even niet zo veel tijd om een quiche te maken van je pompoen? Deze bereiding is ook super lekker, maar veel simpeler.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *