Pollo a la miel
Diner met vlees,  Snacks

Pollo a la miel

Deze keer werd ik voor de swiep-swap-swoep foodblogswap gekoppeld aan Annemiek van ‘Leven als god in Frankrijk’. Een leuke, bourgondische (maar ook gezonde!) foodblogger. Ze komt oorspronkelijk uit West-Friesland, maar besloot dit jaar te verhuizen naar Frankrijk. Ze is kok en heeft echt bijzondere gerechten op haar website staan, zoals pompoencheesecake met huttekase. Maar deze Pollo a la Miel had ik het meeste zin in, dus dat werd hem. Annemiek vertelde namelijk op haar blog dat zij een delicatessenaak heeft gehad en dat deze hapjes erg goed verkocht werden. Dat moest ik proberen natuurlijk..

Het leuke was ook nog dat ik alle ingrediënten in huis had! Dus dat was zo gepiept. Ik heb er een gezellige kerstschoot van gemaakt, zodat je al wat in de kerstsferen komt. Een lekker borrelhapje voor bijvoorbeeld de feestdagen, of gewoon zomaar natuurlijk.

Het recept is een echt Spaans Tapas gerecht, dat je zowel koud als warm kunt eten. Ik vond zelf de kopstukjes koud het beste uit te verf komen, dus zo heb ik ze dan ook geserveerd. De smaak van honing maakt de kip lichtzoet, de mosterd wat Unami. De bloem en ei zorgt voor een lekkere bite, en hierdoor blijft de kip ook lekker mals en sappig.

Ik deel het recept met je, want misschien heb jij ook wel al alles in huis om dit lekkere borrelhapje te maken!

Ingrediënten voor Pollo a la miel:

  • 450 gram kipfilet
  • 50 gram bloem
  • peper en zout
  • 1 ei
  • 3 el sojasaus
  • 4 el honing
  • 1,5 el mosterd

Zo maak je het:

  1. Meng het ei en bloem met elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en meng met het ei-bloem mengsel.
  3. Bak de kip in een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan rondom goudbruin en gaar.
  4. meng in een schaaltje de mosterd, sojasaus en honing met elkaar.
  5. Laat de kipfilet op keukenpapier uitleggen en doe dan in een schaaltje, overgiet de kip met het sausje en meng met elkaar.

    Je hapje is klaar om gegeten te worden! Eet smakelijk!

Heb je liever iets met spek? Deze dadels met spek en geitenkaas zijn mijn favoriete hapjes. Of Vega met deze gevulde paprikaatjes. Die zijn ook mega lekker!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *