Polentacake met amandel en bloedsinaasappel
Zojuist kocht ik een grote zak bloedsinaasappels. Ik kende ze van vroeger, vooral als smaak van een yoghurt. Maar ik heb de smaak + kleur helemaal herontdekt! Wat een schoonheid, smaak én kleur.
Deze polentacake met amandel en bloedsinaasappel is geïnspireerd op de polentacake van foodies magazine. Zij werkten met sinaasappels en met gewone bloem. Ik maakte deze cake doormiddel van amandelmeel glutenvrij en daarnaast ook koemelk vrij. En lekker dat hij is?! Yum!
Ingrediënten voor Polentacake met amandel en bloedsinaasappel
100 gram polenta
150 gram amandelmeel
1 zakje bakpoeder
3 grote eieren
100 gram zonnebloemolie
150 gram honing
1/2 bloedsinaasappel (sap + rasp)
1 el amandelextract
1/2 bloedsinaasappel in dunne plakjes
100 ml kokosyoghurt
Voor de topping:
Sap van 1 bloedsinaasappel
4 el honing
Handje amandelen
Zo maak je het:
- Zet de over op 180 graden
- Vet een klein cakeblik in met olie of (plantaardige) boter.
- Meng de polenta, amandelmeel, bakpoeder met de eieren. Dit kun je doen met een spatel of grote lepel.
- Voeg de yoghurt, de zonnebloemolie, rasp en sap van de bloedsinaasappel, amandelextract en honing toe en meng alles met elkaar.
- Schep het beslag in het cakeblik en leg de plakjes bloedsinaasappel bovenop de cake.
- Zet de cake in het midden van de oven voor 45-50 minuten.
- Maak ondertussen een siroop voor de topping door de honing met het sap van de bloedsinaasappel met elkaar te mengen. Dit goed je niet te verwarmen.
- Haal de cake uit de oven en prik met een houten satéprikker in de cake. Check of de prikker er schoon uitkomt, dan is de cake gaar. Laat de cake deels afkoelen in de vorm.
- Prik met een sateprikker gaatjes in de cake en giet de siroop erover heen. Hak een handje amandelen en sprenkel ze over de cake. Klaar! Lekker ite!