pinkies
Zoet

Pinkies (blondies met frambozen en ruby chocola)

Toen ik afgelopen maand mee deed met de #swiepswoepswap van @Mandyandmore werd ik gekoppeld aan Wendy van Deedylicious. Ik maakte toen de brownies met dulche de leche. Maar zoals zo vaak kon in niet kiezen tussen al het lekkers. En kwam ik deze heerlijke Pinkies tegen. Dit zijn blondies met frambozen en Ruby chocola en witte chocola. Klinkt heerlijk toch?

En of ze dat waren. Ze konden goed concurreren met de heerlijke chcoladebrownies met dulche de leche. Deze Pinkies zijn iets frissen en zachter van smaak. De witte chocola strooi ik er nog over heen, als gebruikte ik deze keer mooie Ruby chocola. Roze chocola met een frisse smaak, het lijkt qua smaak een beetje op witte chocola, maar het is toch echt heel iets anders. De roze kleur en de smaak komen niet door smaaktoffen, maar door de roze cacaoboon die voor deze chocola wordt gebruikt.

Een heerlijke combinatie met witte chocola, Ruby chocola en de frisse frambozen. Probeer jij ze ook eens? Een echte aanrader! Ze zijn simpel te maken en ook erg lekker om te combineren met brownies.

Ingrediënten voor 16 pinkies:

  • 70 gr frambozen (diepvries)
  • 100 gr roomboter
  • 150 gr witte chocolade
  • 75 gr fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 75 gr zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram Ruby chocolade voor het afwerken
    + brownie bakvorm (of een hoge ovenschaal)

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180˚C.

Stap 2: Verwarm de frambozen in een steelpannetje tot deze zacht zijn. Prak ze fijn tot pulp en voeg de roomboter toe. Laat deze op laag vuur smelten. Wanneer deze is opgenomen, zet je het vuur uit en voeg je de witte chocolade toe. Roer regelmatig tot het is opgenomen.

Stap 3: Klop de eieren met de suiker tot een luchtige massa en voeg het zelfrijzend bakmeel toe. Vouw dit met een spatel door de eieren heen om het zo luchtig mogelijk te houden. 

Stap 4: Schenk het lauwe frambozenmengsel in de kom en vouw voorzichtig door elkaar. Probeer zo de lucht in het beslag te behouden. (niet te veel snoepen, echt te lekker!)

Stap 5: Schenk dit in de ingevette brownievorm en bak in zo’n 30 minuten gaar. Als de bovenkant te bruin wordt, dek je deze af met aluminiumfolie. 

Stap 6. Laat de punkies afkoelen en stort dan op een snijplank. Snijd er gelijke blokjes van als hij is afgekoeld en serveer met wat geschaafde Ruby chocola en verse frambozen.

Lekker ite!

Tip 1: Bewaar de pinkies in een lucht dichte doos. Dan kun je er tot 3 dagen van genieten. Wel vind ik deze de eerste 24 uren na het bakken het allerlekkerste!

Tip 2: Je kunt ook dit recept combineren met de brownies met dulche de leche. Je kunt het ene mengsel aan de ene kant schenken en het andere mengsel aan de andere kant. Met een cocktailprikker maak je vervolgens een mooi ‘swirl’ en mengt zo het beslag van beide recepten door elkaar heen. Ziet er ook nog eens heel leuk uit, maar is ook een top combinatie voor de chocoladeliefhebber!

Hier zie je de pinkies gecombineerd met brownies met dulche de leche

2 reacties

  • Wendy

    Wat onwijs leuk dat je deze ook hebt gemaakt 😍 En die combinatie met de dulche de leche brownie ga ik zeker ook een keer proberen. Groetjes Wendy, DeedyLicious

    • Corien

      Ja, het was een erg leuke recept, Wendy! Bedankt! Ik vond het gemakkelijk om de twee brownies in een keer te bakken. Zo heb je voor iedereen wat lekker en lekkere afwisseling tussen de smaken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *