Pindastoof met kip
mandyandmore heeft op instagram weer een hele leuke foodswap georganiseerd. Dit keer werd mijn ‘swoeper’ Suus uit Zuid-Limburg. Hoe bedenk je het, ik kom nota bene uit Noord-Friesland. Op slechts 7 km afstand van de Waddenzee woon ik met mijn vriend en kat. Ik vond het daarom heel erg leuk om aan haar gekoppeld te zijn. De foodswap betekent dat ik een gerecht van Suus haar (mooie!) foodblog maak en dat iemand anders een gerecht van mij maakt.
Ik zat te sneupen op Suus haar website en zag direct drie hartige gerechten die ik wil gaan proberen. Deze pindastoof, zuurvlees (typisch Limburgs!) en wrap met krokante kip. En dan heb ik nog niet eens haar zoete gerechten gecheckt. De pindastoof heb ik dus als eerste gemaakt en ga ik officieel ‘swoepen’. Zo leuk, want hierdoor leer je mensen kennen met dezelfde passie en met hele goede kook en fotografie skills!
De kip in deze ‘pindastoof met kip’ is boooooter mals. Je gebruikt kippendij en als je het gerecht zachtjes een paar uurtjes stooft, dan wordt dit alles behalve droog. De smaak van pindasaus moet je gek op zijn, dat wel. Dus als je als van een saté houdt, dan is dit een super leuk stoofgerecht voor deze winterse, donkere dagen. Vooral in het weekend leent het stoven zich goed om te doen. Ik heb zelf limoensap toegevoegd aan het gerecht, aangezien ik vond dat de pindasmaak wel een zuurtje mocht hebben. Je topt de stoof lekker af met pinda’s, rode peper en koriander (of in mijn geval peterselie).
Maak jij ook eens deze zalige pindastoof met kip?
Ingrediënten voor pindastoof met kip voor 4 personen:
8 kippendijen
20 gr geraspte gember
1 ui
1 tl chilivlokken
2 el tomatenpuree
1 tl korianderpoeder
20 gr geraspte gember
1 tl kurkuma
1 tl komijnzaad
400 gr gepelde tomaten
200 gr pindakaas
1 rode peper
50 gr geroosterde, gezouten pinda’s
½ bosje koriander of peterselie
1 tl peper
1 limoen
4 el olie
400 ml kokend water
Zout
Gestoomde rijst, boontjes en komkommersalade voor erbij
Zo maak je het:
Bestrooi de kip met zout en versgemalen peper. Hak de ui fijn. Verhit de olie op middelhoog vuur in een stoofpan met dikke bodem. Bak de gember, de ui en de chilivlokken in ca. 10 min zacht en glazig. Voeg de kip, de tomatenpuree en de specerijen toe. Bak al omscheppend ca. 5 min zodat de kip goed is bedekt.
Voeg de gepelde tomaten met het sap toe en breng aan de kook. Voeg de pindakaas, 500 ml kokend water en wat zout en peper toe. Stoof afgedekt 2,5 uur op heel laag vuur tot de kip zacht is en de saus is ingedikt. Check of de kip gaar is, zo ja: haal de kip uit de pan en kook de saus in totdat het dik genoeg is. Verwarm later de kip weer mee voor het opdienen.
Snijd de rode peper in ringen en hak de koriander en pinda’s grof. Serveer de gestoofde kip en bestrooi met rode peper, koriander en de pinda’s. Lekker met gestoomde rijst en komkommersalade
Bron: foodies magazine
link naar het recept van Suus
Ben je nou niet zo gek op de smaak van pinda maar wel op gestoofde kip? Probeer dan deze kip in rode wijnsaus eens!