Pindasaus maken
Eet jij ook graag pindasaus? Ik vind het heeeerlijk bij een bord bami of nasi, een sateetje of een lekkere krokante loempia. En ik ken ook mensen die hun spruitjes met pindasaus eten, haha.
Dat het zó gemakkelijk was om te maken, dat wist ik niet. Je kunt het helemaal naar eigen smaak pittig of juist minder pittig maken. Probeer jij het ook eens?
Ingrediënten voor 3-4 personen
6 el pindakaas
1 teen knoflook
2 el ketjap manis
1 el tomatenketchup
1 tl sambal oelek
2 tl djahé
1 el suiker of honing
zout naar smaak
Scheut melk
Doe de pindakaas in een steelpannetje en pers het teentje knoflook. Voeg dit toe aan de pindakaas en ook de andere ingrediënten doe je in de steelpan. Breng dit aan de kook en voeg naar eigen idee water toe, zodat je een mooi stevige, maar vloeibare substantie krijgt. Proef de satesaus en bedenk of je meer pit, zout of zoet wilt, of dat hem zo lekker vindt.
Klaar! Lekker met deze nasi!