pesto gnocchi met kip in bacon
Diner met vlees

Pesto gnocchi met kip in bacon

Deze keer weer een lekker en snel doordeweeks gerecht! Een gerecht dat wij regelmatig eten en waar we beide enorm van smullen. De verse gnocchi uit het koelschap van de blauwe supermarkt vind ik echt geweldig. We eten hem met rode pesto, groene pesto, roomsaus, paprikasaus en tomatensaus. Eigenlijk alles is lekker met dezee gnocchi, dat bewijst dit gerecht: ‘pesto gnocchi met kip in bacon’ maar weer.

Het gerecht staat in een halfuur op tafel en dan heb je direct een lekker en voldoenend maal. Maak jij het ook eens?

Ingrediënten voor Pesto gnocchi met kip in bacon (2 pers):

125 gram verse pesto
1 rode ui
400 gram verse gnocchi
1 venkel
2 kleine kipfilets
4 plakjes bacon
1 Courgette
1 glas witte wijn (of een kopje water met een eetlepel citroensap)
200 gram tomaatjes

Handige extra: cocktailprikkers

Zo maak je het:

1. Verwarm de over voor op 180 graden.

2. Omwikkel de kip met twee plakjes bacon. Gebruik eventueel cocktailprikkers om de bacon aan de kip te spelden. Bak de kipfilet in een droge pan rondom goudbruin aan en leg dan in een ovenschaal in de oven. Laat in 20 minuten gaar worden. Afgedekt met aluminiumfolie.

3. Snijd de ui fijn en de courgette en venkel in kleine blokjes. (bewaar het groene kuis van de venkel)

4. Bak in wat olie de ui glazig. Voeg dan ook de courgette en venkel toe. Voeg witte wijn of water toe om de groentes gaar te stoven in ongeveer 10 tot 15 minuten. Proef maar hoe jij het lekker vindt.

5. Bak de gnocchi in ene andere koekenpan in een scheut olie goudbruin aan twee kanten.

6. Halveer de tomaatjes en doe ze bij het groente mengsel. Voeg de pesto toen en doe de gnocchi bij het groente-pesto mengsel.

7. Tot slot haal je de kip na 20 minuten uit de oven en snijd dan na even rusten de kip in plakjes. Serveer de kip bij de gnocchi. Lekker ite!

Pesto gnocchi met kip in bacon
Hier heb ik de pesto al door de gnocchi heen geschept!

Tip: als je meer tijd hebt kun je de bacon al wat eerder om de kip heen omwikkelen. In plasticfolie verpak je de kip dan. Zo blijft de bacon nog wat beter om de kip heen zitten.

Dit gnocchi gerecht uit de oven is ook heerlijk als je lekker comfortfood wilt eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *