perencrumble
Zoet

Perencrumble met hazelnootijs

Sinds een tijdje ben ik gek op crumbles. Lekker warm uit de oven, fruit van het seizoen, of rabarber en met een krokante crumble bovenop. Daarnaast serveer ik dit gerechtje dan vaak als dessert met een bol roomijs. Na de rabarber-aardbei crumble, maar ik dit jaar Perencrumble met hazelnootijs. De warm-koud combinatie is altijd al iets geweest wat ik super lekker in een dessert vind. Zoals roomijs met zelfgemaakte, warme aardbeiensaus. Maar nu dus met een crumble die je doet denken aan een zelfgemaakte appeltaart.

Perencrumble met ijs

De peren zijn geen handperen, maar ook geen stoofperen. Het is een perenras die wat melig is om te eten, maar na 20 minuten koken al bijna tot moes zijn gekookt. Dit recept kun je echter met gewone peertjes maken, maar óók met stoofperen. De handperen bereid je niet eerst, de stoofperen zul je eerst even moeten bereiden zoals je dat bij stoofpeertjes doet. Beide soort zijn lekker in deze crumble.

In Italië ben ik, net zoals ook jij vast, heel gek op het schepijs dat ze maken. En in het bijzonder vind ik het hazelnootijs het allerlekkerste. Als een ijssalon deze smaak heeft neem ik een bolletje en als ze dan niet hebben, dan niet. Nu kwam ik erachter dat de AH Italiaans schepijs verkoopt. Die moest ik proberen en heb ik gecombineerd met de smaken van kaneel en peer in deze crumble. Voor een niet ambachtelijk geproduceerd ijs, een super lekker alternatief.

Als je door de crumble hazelnoten heen doet, komen alle smaken bij elkaar!

Probeer jij dit lekkere toetje ook eens? Dat wordt vast smullen..

Perencrumble met ijs

Ingrediënten perencrumble met hazelnootijs voor 4 tot 6 personen:

4 peren (of 7 klaargemaakte stoofpeertjes)
1 el curstardpoeder
Een tl zoetstof(sucrose) of 1 el suiker
1 el kaneel

Voor de crumble:
120 gram bloem
100 gram koude roomboter
80 gram suiker
1 flinke tl koek- en speculaaskruiden
50 gram gehalkte hazelnoten (optioneel)

Voor erbij: Hazelnootijs of vanille-ijs

Perencrumble met ijs

Zo maak je het:

1. Zet de oven alvast op 180 graden aan.

2. Schil de peren en snijd in kleine partjes. (Als je klaargemaakte stoofperen gebruikt, snijd je die in blokjes of partjes)

3. Meng de partjes peer met 1 el kaneel, 1 el custardpoeder en 1 el suiker (of zoetstof). Stoofperen zijn vaak al op smaak gebracht met suiker.

4. Meng dan alle ingrediënten voor de crumble met elkaar. Eerst met twee messen het boter in stukjes snijden, dan met je handen mengen en verkruimelen tot een kruimelig deeg.

5. Schep het perenmengsel in een ingevette ovenschaal en hieroverheen de crumble.

6. Bak de perenrumble tot slot in het midden van de oven voor 20 tot 25 minuten goudbruin van kleur. Laat afkoelen tot de perencrumble niet meer te heet is om te eten, serveer met de hazelnootijs!

Lekker ite!

Perencrumble met ijs

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *