pepernoten muffin
Zoet

Pepernoten muffins

Sinterklaas komt zaterdag weer in in het land, dus hoog tijd om lekkere recepten te maken in Sinterklaas-stijl! De kruidnootjes waren hier nog niet in huis totdat ik op het idee kwam om deze lekkere muffins te maken, je houdt dan ook nog pepernoten over en dat vind mijn vriend echt niet zo’n probleem.

Het leuke aan deze muffins is de kern. Daarin zitten namelijk chocoladepepernoten, hoe lekker! Het laagje chocola smelt in de muffin en daardoor is iedere muffin van binnen lekker smeuïg met een smaakje chocola. Dit idee heb ik zelf bedacht, althans heb het nog niet in een andere recept kunnen vinden. Makkelijk en heel effectief dus!

Maak jij ze ook eens gezellig met een vriend, vriendin, of met je kind? Ik heb ze zelf met heel mijn familie gedeeld 🙂 Ze staan ook zo gezellig! En ze zijn ook nog eens heel makkelijk om te maken. Hier het recept:

pepernoten muffins

Ingrediënten voor 14 pepernotenmuffins:

150 gram bloem
150 gram amandelmeel (of gewone bloem)
2 eieren
125 gram gesmolten roomboter (ongezouten)
150 ml melk
1/2 tl Zout
150 gram bruine basterdsuiker
5 tl speculaaskruiden
1 el kaneel
2 tl bakpoeder
1 el amandelextract
150 gram kruidnoten
100 gram chocolade kruidnoten

Zo maak je ze: Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de droge ingrediënten met elkaar en meng de natte ingrediënten met elkaar. Dan het natte deel bij het droge doen en met een lepel goed mengen. Halveer de kruidnoten en meng die door het beslag. Dan de muffin cupjes vullen met een lepel beslag, duw twee chocolade kruidnoten in ieder cupje en doe hierover heen weer een lepel beslag. Totdat de cupjes bijna tot de rand gevuld zijn. Bak in 20 minuten op 200. Even laten afkoelen en dan lekker smullen. Je bewaart ze in een afgesloten trommel buiten de koelkast.

Nb. Amandelmeel geeft een meer smeuïg resultaat!

Tip: check met een cocktailprikker of de muffins klaar zijn. De prikker moet er schoon uitkomen (de chocola mag wel aflaten).

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *