pavlova monchou taartjes
Zoet

Pavlova monchou taartjes

Kun jij het je voorstellen dat dit idee mij geweldig leek? Ik maak al super graag pavlova en ook met mijn verjaardag vaak monchoutaart. Dit laatste recept staat nog niet eens op mijn site, terwijl het een van mijn favoriete taarten is! Maar deze Pavlova monchou taartjes zijn dus een combinatie van beide taarten. Mooi in eenpersoons porties.

Vera en ik maakten deze toetjes en vonden de eerste happen het lekkerst. Dus maak ze gewoon fijn en klein, en in de oven gaat het schuim ook nog uitlopen. Zelf zou ik niet meer grotere dotjes dan 7cm maken.

Het leuke aan deze toetjes is dat heel feestelijk staat!

Monchou pavlova taartjes

Pavlova monchou taartjes ingrediënten voor 4 á 5 personen:


Topping:
300 ml slagroom
200 gram roomkaas
70 tot 100 gram witte basterdsuiker
6 bastogne koekjes
300 gram Kersenvlaaivulling
1 zakje klop fix

Pavlova:
3 eieren
75 gram witte bastard suiker
1 tl citroensap
1 el Maïzena 

Zo maak je het:

1. Zet de oven op 100 graden. 

2. Splits de eiwitten van het eigeel. Klop in een vetvrije kom de eiwitten op tot stijve pieken. Voeg de suiker schep bij schep toe en mix steeds even door. Als alle suiker is opgenomen voeg je de tl citroensap en de maizena toe.

3. Vorm met een spatel 4 of 5 ronde dotjes met het eiwitschuim op een bakplaat met bakpapier. Maak ze niet te groot! Max 10 cm diameter. Maar 7 cm is misschien wel fijner.   

4. Bak de pavlova’s in 1 uur gaar en laat dan een uur in de oven staan zonder dat hij nog aanstaat. De ovendeur zet je in dat laatste uur op een kier.

5. Klop in een kom eerst de slagroom stevig op en voeg de roomkaas dan ook toe. Daarnaast de suiker en een zakje klop-fix voor de stevigheid. 

6. Leg de palova’s op een bordje, hierop het roomkaas-slagroom mengsel en dan schep je een paar lepels kersen vlaaivulling hierop. Maak af met leuke kerstprikkertjes of dien zo gewoon op :).

Tip: De pavlova’s kun je drie dagen van tevoren maken, als je ze in een luchtdichte bak bewaard. Het roomkaasmengsel kun je ook eerder maken. Als dit slap wordt kun je het voor het opdienen nogmaals in zijn geheel opkloppen.

Lekker ite!

Monchou pavlova taartjes!
Zo lekker!

Wil je een wat minder zwaar dessert? Dan is deze Eton Mess ook de bom!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *