pavlova
Zoet

Pavlova met aardbeien en lemon curd

Pavlova met aardbeien en lemon curd is een geweldig merenguetaartje bij de thee, de paasbrunch of als ontbijt ?. Dit moet je eens maken en vooral proeven!

Ik maak het al zo’n 7 jaar regelmatig en vind het iedere keer weer even onweerstaanbaar lekker en verrassend. Deze keer voor het eerst met lemon curd van Zuco (nospon), wat het wat frisser en ‘paas-achtig’ maakt.

In de merenguebodem doe ik meestal een limoen (sap + schil) of citroen. En in de slagroom doe ik nauwelijks suiker. Mierzoet is het dus niet. Top het dan af met fruit dat je lekker vindt, dat kan ook peer zijn. Maar aardbeien doen het altijd goed. Het is gemakkelijk om te maken maar moet wel een tijdje in de oven.

Ingrediënten bodem van de Pavlova :

4 eiwitten (gesplitst van het eigeel)
200 gram witte basterdsuiker
1 limoen (sap en de schil)
1 theelepel maïzena, gezeefd

Ingrediënten topping van de Pavlova:

250 gram slagroom
1 el suiker
250 gram aardbeien, gewassen en in partjes
100 gram frambozen, gewassen
75 gram blauwe bessen, gewassen
50 gram lemon curd (optioneel)

Zo maak je het:

  1. Zet de oven op 150 graden.
  2. Doe de eiwitten in een grote, brandschone kom en klop met een mixer. Wanneer het eiwit goed stijf wordt en pieken vormt, dan voeg je beetje bij beetje de witte basterdsuiker toe. Als laatste voeg je de limoensap, limoenschil en maizena toe. Wanneer je de kom met eiwit over de kop kunt houden en het niet naar beneden valt, is het klaar.
  3. Spatel het eiwit op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Vervolgens doe je de pavlova in de oven voor 1 uur op 100 graden. Daarna zet je de oven uit en laat je de merengue bodem nog een uur afkoelen in de oven. Het liefst met een open deur.


5. Klop de slagroom lobbig en voeg een el suiker toe.

6. Schep de slagroom bij het opdienen van de pavlova op het eiwitschuim en beleg met vers gewassen en gesneden fruit en een lepeltjes lemon curd.

Eet smakelijk! Lekker ite!

Pavlova met aardbeien en lemon curd

Nog eens wat uitdagends proberen? Deze aardbeienslof is echt de bom!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *