Passie voor koken

coriens iten

Sliptongetjes en wekpotten

Hier zie je mij tijdens mijn favoriete bezigheid en dus op mijn favoriete plek; de keukenūüėć Het koken begon ooit toen ik meekeek hoe mijn beppe (oma) notenkoeken bakte, kippensoep maakte en sliptongetjes voor ons bakte. En ik zag dan hoe haar provisiekast vol stond met weckpotten vol ingemaakte peertjes, appelmoes en bessenjenever. Mijn passie voor koken heb ik daarnaast ook van mijn moeder meegekregen. Zij staat altijd met veel plezier in de keuken en weet precies hoe ze ons kan verwennen met de meeste lekkere gerechten, soepen, toetjes en taarten. Toen ik ging samenwonen ben ik dan ook helemaal los gegaan en heb ik heel veel gelezen en uitgeprobeerd. Zo probeer ik recepten uit alle windstreken uit, bedenk ik zelf nieuwe (smaak)combinaties of maak onze lekkere familierecepten. Alles zonder zakjes en pakjes.¬†

Boerin (in spé)

Mijn vriend is akkerbouwer. Hij verbouwt samen met zijn vader en oom aardappelen, graan en suikerbieten. Samen proberen ze de gezonde en voedzame gewassen groot en sterk te maken. Over onbepaalde tijd gaan mijn vriend en ik op de boerderij worden. Ik word dan een echte boerin haha. Dat had ik 10 jaar geleden echt niet gedacht. Het hele proces van zaaien en oogsten ben ik inmiddels enorm gaan waarderen en ik heb er veel over geleerd. Ook het koken met de aardappelen van hen is natuurlijk iets wat ik extra bijzonder vind. Mijn liefde voor koken kwam ook hier weer om de hoek kijken.

Van droom naar doen

Tegen collega’s, vrienden en familie praat ik honderduit over mijn nieuwste baksels, gelukte √©n mislukte recepten die ik heb gemaakt en begon ze te delen op mijn Instagram pagina. Totdat ik van een aantal van het de vraag kreeg: ‘Wil je niet iets met je passie voor koken doen?’ Hoewel dat idee al eens in mij opkwam, durfde ik¬†deze¬†sap¬†nog niet te zetten. In de winter van 2019 heb ik eindelijk de stoute schoenen aangetrokken en ben ik dit Coriens Iten gestart. Het maken van de recepten zorgt voor uitdaging en ik kan mijn creativiteit kwijt in het bedenken van recepten en het fotograferen en stylen van het totaalplaatje. Een heerlijke bezigheid en ondertussen verspreid ik zo mijn liefde voor al het moois en lekkers wat met eten te¬†maken¬†heeft!

Friesland

En die naam: Coriens ‘iten’ betekent Coriens eten in het Fries. Die naam heb ik natuurlijk heel bewust gekozen. Friesland is de plek waar ik zo graag woon en trots op ben. Eten en drinken is dan ook onlosmakelijk verbonden met de plek waar het vandaan komt en genuttigd wordt. Het gevoel van thuis, herinneringen die je krijgt door bepaalde gerechten de en herkomst van producten vind ik ontzettend interessant. Ik wil mij dan ook meer gaan inzetten voor de plaatselijk geteelde en gemaakte producten en wil graag laten zien wat Friesland te bieden heeft op culinair gebied.

Maak jij mijn recepten?

Zo, even wat over mijn passie voor koken. Ik hoop dat je die passie kunt zien in mijn foto’s en hopelijk steek ik jou met mijn¬†enthousiasme¬†aan om zelf te koken en bakken. Ik zou het ontzettend leuk vinden als je een recept hebt gemaakt, je hier dan een foto van opstuurt naar mij! Dit mag via een DM op instagram: coriens.iten of via de mail: coriensiten@outlook.com.

Liefs en veel lees-, kijk- en kookplezier, 

Corien