Passie voor koken

coriens iten

Sliptongetjes en wekpotten

Hier zie je mij tijdens mijn favoriete bezigheid en dus op mijn favoriete plek; de keuken😍 Het koken begon ooit toen ik meekeek hoe mijn beppe (oma) notenkoeken bakte, kippensoep maakte en sliptongetjes voor ons bakte. En ik zag dan hoe haar provisiekast vol stond met weckpotten vol ingemaakte peertjes, appelmoes en bessenjenever. Mijn passie voor koken heb ik daarnaast ook van mijn moeder meegekregen! Zij staat altijd met veel plezier in de keuken en weet precies hoe ze ons kan verwennen met de meeste lekkere gerechten, soepen, toetjes en taarten. Toen ik ging samenwonen ben ik dan ook helemaal los gegaan en heb ik heel veel gelezen en uitgeprobeerd. Zo probeer ik soms een gerecht van mijn moeder net zo lekker te maken als zij dat kan, maar probeer ik ook veel gerechten helemaal zelf te maken zonder pakjes en zakjes.

Boerin (in spé)

Mijn vriend is akkerbouwer. Hij verbouwt samen met zijn vader en oom aardappelen, graan en suikerbieten. Samen proberen ze de gezonde en voedzame gewassen groot en sterk te maken. Over onbepaalde tijd gaan mijn vriend en ik op de boerderij worden. Ik word dan een echte boerin haha. Dat had ik 10 jaar geleden echt niet gedacht. Het hele proces van zaaien en oogsten ben ik inmiddels enorm gaan waarderen en ik heb er veel over geleerd. Ook het koken met de aardappelen van hen is natuurlijk iets wat ik extra bijzonder vind. Mijn liefde voor koken kwam ook hier weer om de hoek kijken.

Van droom naar doen

Tegen collega’s, vrienden en familie praat ik honderduit over mijn nieuwste baksels, gelukte én mislukte recepten die ik heb gemaakt en begon ze te delen op mijn Insta. Totdat ik van een aantal hoorde; wil je er niet iets mee doen? En dat idee schoot al een tijdje door mijn hoofd. Maar echt dóen kwam er niet van. Afgelopen winter heb ik eindelijk de stoute schoenen aangetrokken en ben ik dit Coriens iten gestart. Het maken van de recepten zorgt voor uitdaging en ik kan mijn creativiteit kwijt in het bedenken van recepten en het fotograferen en stylen van het totaalplaatje.

Roots

En die naam: Coriens ‘iten’ is natuurlijk Coriens eten in het Fries. Die roots hè… Eten en koken heeft voor mij ook heel erg te maken met thuis. Al zul je wel merken dat ik mij laat inspireren door alle keukens en vind ik het ook fantastisch om op reis, of hier in de buurt van de plaatselijke delicatessen te proeven.

Maak jij mijn recepten?

Zo, even wat over mijn passie voor koken. Ik hoop dat je die passie kunt zien in mijn foto’s en misschien steek ik je wel aan. Ik zou het ontzettend leuk vinden als je een recept hebt gemaakt, je hier een foto van opstuurt! Dit mag via een DM op instagram: coriens.iten of via de mail: coriensiten@outlook.com.

Liefs en veel lees-, kijk- en kookplezier, 

Corien