Parelcouscous salade met gegrilde radijsjes
Wat een kleurrijk bordje heb ik gemaakt. Hoe vrolijk het eruit ziet, zo lekker smaak het ook! Heb jij al eens parelcouscous gegeten? Heel eerlijk gezegd heb ik het zelf ook pas ontdekt. Ik wist al tijden van het bestaan, maar was erg tevreden met normale couscoussalade(kruidig en ook vega!), de volkoren variant en deze bloemkoolcouscous. Toch had ik met dat warme weer van de afgelopen weken zin in een nieuwe salade variant. Dit werd dus deze parelcouscous salade met gegrilde radijsjes.
Er zit natuurlijk nog veel meer groentes in deze couscous salade, maar radijsjes zijn toch de meest bijzondere. Vaak eet je ze rauw en zijn ze licht scherp van smaak. Eigenlijk vind ik dat vaak te overheersend voor veel gerechten. Totdat ik vorig jaar in onze reis naar IJsland (waar ik veel zelf heb gekookt met de heerlijke, verse producten) een grote zak radijsjes had gekocht en ze spontaan mee bakte met de groentes voor couscousalade. Wat bleek; gegrilde radijs is een wereld van verschil met rauwe. Veel lekkerder en die scherpe smaak is compleet weg! En wat geeft het een fantastische kleur he?
Sindsdien grill ik de radijsjes ook op de bbq, lekker insmeren met olie, peper en zout en dan gewoon genieten. In dit recept bakte ik ze gewoon in een koekenpan.
Deze salade kun je ook warm of lauw-warm eten. Mijn vriend bijvoorbeeld houdt er niet van als het helemaal koud is, dus meng ik de warme couscous et wat koud ingrediënten, een soort van poldermodel, weet je wel ;).
Maak jij deze super lekkere vega salade ook eens? Echt super lekker. Lees de tips ook eens!
Ingrediënten voor parelcouscous salade met gegrilde radijsjes (2 pers):
150 gram parelcouscous
1/4de komkommer
200 gram tomaatjes
1 courgette
3 paprika’s
1 teen knoflook
300 gram radijsjes
100 gram feta
1/2de citroen
10 gram verse munt
Zo maak je het:
1. Kook de parelcouscous in ongeveer 10 minuten gezouten water gaar.
2.Giet de couscous af en spoel met koud water. Zo is de parelcouscous direct klaar voor se salade en gaart het ook niet door.
3.Snijd ondertussen de paprika en courgette in blokjes, de radijs halveer je en de knoflook pers je uit. Snijd de komkommer en tomaat ook in stukjes.
4.Bak of grill de groentes in een koekenpan, grillpan, in de oven of op de bbq gaar en eventueel met grillstreepje. De groentes besprenkel je met olijfolie, het teentje geperste knoflook en peper en zout.
5. Laat de groentes afkoelen en meng dan de parelcouscous met de tomaat en komkommer, de groentes en de fijngesneden munt. Pers de halve citroen boven de couscous uit en meng alle ingrediënten met elkaar. Brokkel de feta over de salade heen en serveer!
Tips:
– Eventueel kun je een tl baharat, ras-el-hanout of gemalen komijn toevoegen aan de gekookte couscous salade.
– Of als je gek bent op koriander kun je dit ook toevoegen.
– De salade nog frisser maken? Snijd een augurk heel fijn en doe door de salade heen!