Panna cotta witte chocola en aardbeiensaus
Het is december, dus het delen van kerstrecepten kan beginnen. Een van mijn lievelingsdesserts is deze panna cotta met witte chocola, kokosroom en een aardbeiensaus. Die saus maak je ook heel simpel zelf en serveer je koud bij het koude puddinkje. Panna cotta is eigenlijk een Italiaans dessert op basis van gekookte slagroom, op smaak gebracht met vanille en stevig gemaakt met gelatine. Pannacotta betekent in het Italiaans gekookte room.
Het is mega romig, zacht en lekker in combinatie met de fris-zoete smaak van aardbeien. Het is eigenlijk heel simpel. De ingrediënten samen kook je en dan voeg je de gelatine toe. Dit mengsel giet je in vormpjes en laat je een paar uur opstijven in de koelkast. De aardbeiensaus maak je ook in 10 minuutjes en serveer je er koud bij. Geen stress dus met het kerstdiner: de puddinkjes op het bord, aardbeiensaus erop en eventueel gezellig aftoppen met kokosrasp en verse aardbeitjes. Witte chocola en kokos, wie wil dat nou niet?
Ingrediënten voor 4 panna cotta witte chocola
100 gram witte chocola
80 gram suiker
1 vanillestokje
250 ml kokosmelk
125 ml slagroom
2 gelatine blaadjes
300 gram aardbeien diepvries
1 el maizena
Zo maak je het:
Laat de blaadjes gelatine 10 minuten weken in koud water. Verwarm de kokosmelk, slagroom en 60 gram suiker in een steelpan. Snijd het vanillestokje doormiddel en schraap met een mesje het merg uit het stokje. Voeg dit toe aan de hete melk. snijd de witte chocola in kleine blokjes. Als de room bijna kookt haal je het van het vuur en voeg je de chocola toe. Knijp de gelatine uit en meng dit met een garde door de room. Giet het geheel in vier kleine bakjes en laat minimaal 3 uren in de koelkast opstijven.
Maak de aardbeiensaus door de bevroren aardbeien in een pannetje te doen en voeg 20 gram suiker hier aantoe. Laat dit vervolgens inkoken tot een dikke aardbeiensaus. Als je de saus wat dikker wilt maken meng je een el maizena met een el water en klopt dit los. Voeg dit toe aan de aardbeien saus en laat kort doorkoken. Laat dit afkoelen. Serveer de panna cotta met de aardbeiensaus eroverheen.
Handig: je kan dit dessert een dag van te voren maken!
Geen fan van kokosmelk? Je kunt dit ook 1:1 vervangen door slagroom
2 reacties
Cynthia
Hoi, vandaag jouw dessert uitgeprobeerd, het was een succes tijdens het Kerstdiner! Niet al te zoet, lekker fris en de combinatie cocosmelk-witte chocolade sloeg goed aan!
Deze hou ik er in, dank voor het delen!
Corien
Heel leuk van je te horen, Cynthia. Ik ben zelf ook gek op dit toetje. Knap dat je het aandurfde met het kerstdiner. Maar gelukkig ging het helemaal goed!!