Paella met kip en zeevruchten
Diner met vis,  Diner met vlees

Paella met kip en zeevruchten

Met mijn man ga ik bijna elke jaar in de winter naar een bestemming in Spanje. Bijvoorbeeld Fuertaventura of Lanzarote. Hier eten we dan graag paella met kip en zeevruchten. Ook eet ik graag paella bij Herman Serveert in Grou, een aanrader als het gaat om mediteraanse tapas uit de josper. We kregen zelfs eens een paella met inkt van de inktvis, waardoor het helemaal zwart kleurde.

Ook thuis is het bij gaan kriebelen om aan de slag te gaan met het maken van Paella. Erg zijn veel recepten in de omloop en uiteenlopende ingrediënten. Paellarijst- rijst met een ronde korrel en saffraan zit er eigenlijk altijd in. Ik hou erg van kip en chorizo en van vis en zeevruchten en maak dan ook paella met deze ingrediënten. Daarnaast hou ik erg van citroen en besprenkel ik het recept rijkelijk met citroen. Oh ja en wat dacht je van het aangebakken onderste laagje van de paella? Die schijnt echt het allerlekkerste te zijn!

Ingrediënten Paella met kip en zeevruchten voor 2 tot 3 personen:

100 gram chorizo, mild
250 gram mosselen (diepvries)
Eventueel 150 gram garnalen
300 ml tomatenblokjes uit blik (van goede kwaliteit)
1 rode ui
3 tenen knoflook
200 gram paella rijst
1 bouillonblokje, kip of vis
300 gram kipkluifjes
750 ml water
10 draadjes saffraan
100 gram doperwten (vriezer)
1 of 2 rode paprika(‘s)
2 tl paprikapoeder mild
1/2 tl gerookte paprikapoeder pikant
1 citroen
Handje peterselie

Zo maak je het:


1. Bak eerst in een koekenpan de mosselen met de in blokjes gesneden chorizo, garnalen en gesnipperde teentjes knoflook. Breng op smaak met paprikapoeder en wat gerookte paprikapoeder. Bak dit tot het gaar en een beetje krokant is. Haal het dan uit de pan.
2.Doe de kipkluifjes met paprikakruiden, peper en zout in de oven voor 20 minuten op 180 graden. Haal dan uit de oven.
3.Bak nu in de pan die je net hebt gebruikt een gesnipperd uitje een beetje aan, voeg de rijst toe. Voeg het water, het bouillonblokje, paprikapoeder, tomatenblokjes en de saffraan toe.


4.Snijd de paprika in blokjes en voeg dit toe aan de rijst. Deksel erop voor 10 minuten en rustig door laten kopen. Doe de deksel er dan af en voeg de doperwten toe, laat rustig inkoken. Roer zo weinig mogelijk, maar zorg er wel voor dat de doperwten even kort meekoken.
5.Doe, als de rijst gaar is en het meeste vocht ingekookt, de chorizo, zeevruchten en kip bij de paella en verwarm mee. Schep voorzichtig om, maar laat de aangekoekte bodem met rust.
6.Tot slot besprenkel het sap en het rasp van de citroen over de paella en de fijngesneden peterselie er overheen.
7.Eet smakelijk, lekker ite!

Paella met kip en zeevruchten, misschien wel je nieuwe favoriet?

Het welbekende aangekoekte stukje van de onderkant van de paella.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *