paccheri pasta
Diner met vlees

Paccheri met venkel en cambozola

Cambozola is een Duitse brie met schimmelcultuur. Dus brie met een licht blauw adertje, wordt omschreven als zacht. Als je niet een echt blauwe kaas eter bent, maar wel van brie houdt: dan is deze kaas wellicht een idee om eens te proberen. Samen met een rood wijntje heb ik ook blauwe kaas leren eten, dus dat is een tip! Als het dan nog niet jouw ding is, kun je ook net zo goed een andere (strooi)kaas gebruiken natuurlijk! Het lekkere aan deze kaas is trouwens wel dat het lekker smelt over deze ‘Paccheri met venkel en cambozola’. Mmm!

En dan venkel! Venkel gebruik ik heel veel in allerlei gerechten. Ik stoof het vaak gaar in witte of soms rode wijn. Het heeft iets meer tijd nodig dan paprika of courgette, dus snijd je het fijner of stoof je het simpelweg wat langer. Het lekkere aan venkel vind ik de frisse smaak, licht anijs-achtig. In combinatie met citroen, vis of in een romige stoof komt venkel goed tot zijn recht. In deze traybake, couscoussalade of deze risotto is venkel ook heel lekker.

En dan Paccheri, een bijzonder opvallende pasta door zijn formaat. Ze lijken een beetje op grote stukjes afgesneden stukjes tuinslang, zegt men wel eens. Oorspronkelijk Napolitaans en fijn geribbelt, zodat de saus er goed aan blijft plakken. Dit pasta gerecht kun je ook met een andere pastasoort maken, maar deze pasta was bijzonder fijn van textuur om te eten. Grappig aan deze pasta is dat het heel snel je bord vult. Je hebt dus het gevoel veel te eten, maar in werkelijkheid valt dat dus wel mee. Net als het effect bij een klein bord (minder opscheppen, verzadigd raken en dus niet over-eten!) Waar koop je deze pasta? Ik deed dat bij de Xenos. Maar je kan bij je supermarkt ook rigatoni kopen.

Mijn oog is vaak ook groter dan mijn maag, hihi. Dus deze pasta is voor mij ook een top idee. Goed, genoeg gepraat. Je weet nu precies wat je allemaal in deze pasta kunt verwerken en wat de alternatieven zijn. Dit is echt een makkelijk en snel gerecht voor doordeweeks, maar je kan de saus ook nog wat langer laten pruttelen voor nog meer smaak.

paccheri pasta
Die blauwe kaas wordt lekker smeuïg

Ingrediënten Paccheri met venkel en cambozola (2 personen):

200 gram Paccheri (of bijvoorbeeld rigatino)
150 gram rundergehakt
1 venkel
1 courgette
400 ml tomatenblokjes (blik)
1 rode ui
2 tenen knoflook
100 ml rode wijn
1/2 runderboullionblokje
100 gram Cambozola
15 gram verse basilicum

paccheri pasta venkel

Zo maak je het:

1. Hak de knoflook en ui fijn en bak zacht aan in wat olie. Voeg het gehakt toe en bak gaar.

2. Snijd de courgette en venkel in blokjes of fijne plakjes. Voeg de groentes toe aan het gehakt en bak mee.

3. Blus de groentes af met wijn en voeg dan de tomatenblokjes en het halve runderbouillonblokje toe.

4. Stoof de groentes in 15 tot 20 minuten gaar. Als de saus te veel inkookt, voeg je water toe.

5. Kook de paccheri in 12 minuten gaar, in gezouten water.

6. Giet de pasta af en bewaar een kopje kookvocht. Voeg de pasta toe aan de pastasaus en meng even. Doe hierbij wat kookvocht voor een goede binding.

7. Serveer de pasta met blaadjes basilicum en in blokjes gesneden cambozola.

Lekker ite!

paccheri pasta

Tip: Kun je niet aan cambozola komen, dan kun je net zo goed gorgonzola dolce of danish blue gebruiken.

tip 2: Je kan zelf nog bijvoorbeeld oregano of rozemarijn toevoegen. Ook kun je nog wat meer tomatensaus toevoegen, als je dat bijvoorbeeld nog hebt staan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *