No bake witte chocola passievrucht cheesecake
Zoet

No bake witte chocolade passievrucht cheesecake

Deze taart is zo lekker! Fris, zoet, lekkere bodem van Odekoeken en witte chocola en passievrucht is sowieso een geweldige combinatie. Lekker voor Pasen bij de koffie of als toetje. Mmm! Deze No bake witte chocolade passievrucht cheesecake is echt een aanrader. Ik ben geen ervaren taartenbakker en ook geen zoete kauw, maar deze ging me goed af en bovendien vind ik hem zo lekker dat ik er echt heel erg van heb genoten.

Een echte Paastaart

Bij Pasen hoort natuurlijk een gebakje. De fris gele kleur past hier natuurlijk geweldig bij. Met Pasen is het leuk om eens uit te pakken met een zelfgemaakte taart. Deze cheesecake is een aanrader, net als deze pavlova met rood fruit en lemon curd. Beide taarten zijn goed te doen, ook met minder bakervaring.

Je zult op tijd moeten beginnen met ‘bakken’, want de taart moet minstens 6 uren opstijven. Voor de zekerheid zou ik de dag ervoor de bodem en vulling maken en de volgende dag de bovenste laag. Deze bovenste laag met passievrucht moet ook nog eens een paar uurtjes opstijven, maar dan weet je in ieder geval dat hij goed lukt.

Zelf had ik de vulling niet helemaal goed laten opstijven, wat helaas betekende dat met het opgieten van de passievrucht-laag de witte vulling een beetje boven kwam drijven. Een minder strak resultaat, maar gelukkig nog net zo lekker.

Cheesecake met witte chocola en passievrucht
Dit laagje passievrucht kun jij veel strakker krijgen, als je de vulling minimaal 4 uren laat opstijven. Maar het liefst een nacht.

Ga jij je familie en/of vrienden ook verwennen met een heerlijk stukje van deze taart? Snijd mooie kleine stukken, zo blijft het licht en fris. En wie er een tweede stukje wil, dat kan altijd!

Ingrediënten No bake witte chocolade passievrucht cheesecake (10 – 12 stuks):

Vulling:
550 gram roomkaas (MonChou of Philadelphia)
300 ml slagroom
75 gram poedersuiker
200 gram witte chocola
3 zakjes klop fix =slagroomverstiger. (of 6 blaadjes gelatine, zie tip)
1 tl vanille-extract

Bodem:
400 gram (J)odenkoek en/of bastogne
100 gram boter

Topping:
1 bakje passievrucht ah
2 blaadjes gelatine
25 gram poedersuiker 

Ook nodig: keukenmachine(of de koekjes in een theedoek doen en met een roller hierop slaan), 24 of 26 cm springvorm, handmixer

Zo maak je het:

1. Maak de bodem door de boter te smelten in een steelpan en de koeken te verkruimelen in een hakmolen/keukenmachine. Meng dan de gesmolten boter met de koekkruimels en stort in een met bakpapier bekleedde springvorm (26 cm). Druk de kruimels zacht aan met een lepel en zet de ringband weg in de koelkast. 

  2. Voor de vulling smelt je de witte chocola au bain-marie (water in een pan doen en laten koken, chocola in blokjes in een hittebestendige kom er boven hangen en zo al roerend laten smelten).

3. Klop de slagroom op in een kom en voeg de roomkaas, vanille-extract, klop-fix zakjes en de poedersuiker hieraan toe. Meng dit met elkaar en klop nog eens op. Voeg dan de gesmolten witte chocolade hieraan toe en meng gelijkmatig door de vulling.

4. Proef de vulling en beslis of je genoeg vanille proeft en of hij zoet genoeg is, voeg eventueel nog poedersuiker toe. Stort de vulling op de bodem in de springvorm.

5. Laat de vulling minimaal 6 uren in totaal opstijven. Je kunt al wel eerder beginnen met de topping ( 4 uren na het opstijven van de vulling)

5. Voor de topping (maak dit minimaal 4 uren nadat je de vulling maakt): Leg de gelatine in een schaaltje water voor 10 minuten te weken. Gebruik dan wederom het steelpannetje en laat hierin de passievrucht op een zacht vuur ontdooien, voeg de suiker toe en proef of het zo lekker fris, maar toch licht-zoet is.

6. Knijp de gelatineblaadjes uit en meng door de warme passievrucht tot het is opgelost. Check of de vulling van de taart nu goed is opgesteven en giet voorzichtig de passievrucht laag op de vulling. Laat dit nog eens minimaal twee uren opstijven. Eet smakelijk! 

Cheesecake met witte chocola en passievrucht

Tip: Als je voor zekerheid wilt gaan en niet een wiebelige taart wilt riskeren, dan kun je door de vulling heen ook 6 blaadjes doen. Die gelatine laat je dan vantevoren weken en vervolgens in 50 ml warm water oplossen. Meng dit dan door de opgeklopte vulling.

Tip 2: Je kunt de taart goed invriezen in een luchtdichte bak. Gewoon laten ontdooien in een koelkast voor ongeveer 5 uren en je kunt er nog eens van genieten.

Cheesecake met witte chocola en passievrucht

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *