Nacho’s pulled chicken
Dit borrelhapje at ik dit weekend en is heerlijk met de pulled chicken, avocado en pittige blauwe kaas (voor de blauwekaas-haters, gebruik lekkere cheddar of andere kaas) én een heerlijk sour creme – sriracha sausje om te dippen. Door @Uitpaulineskeuken heb ik sriracha leren kennen. Een lekkere pittige, maar ook smaakvolle chilisaus. Heerlijk bij de pulled chicken. Zet jij deze nacho’s ook eens op tafel?
Yeasss!? Daar stond de pakketbezorger met een doos rijpe avocado’s. Ik was geselecteerd om met de topmemberactie van uitpauline’s keuken en EAT ME recepten te maken met avocado’s! ? Na dit recept komen er in ieder geval nog twee recepten met avocado aan. Maar er borrelen nog veel meer ideeën op. Dus avocadolovers; opgelet!
Oh, wat was dit een heerlijk lang weekend. Genieten! Jullie snappen vast wel wat ik de afgelopen dagen heb gedaan en gegeten. Heel veel gekookt en veel avo’s gegeten, dus. Van smoothies tot snack tot salade tot avondeten. Hoe eten jullie avocado het liefst?
Check het recept;
1 avocado
Halve zak tortilla
200 gram kipfilet
1 tablet kippenbouillon
75 ml BBQ saus (check recept bij post ‘gepofte zoete aardappel‘)
40 gram blauwaderkaas
8 tomaatjes, gehalveerd
2 el sour creme
1 tl sriracha
Zet de oven aan op 200 graden. Kook dat water in een pan en zodra dit kookt voeg je de kip en het boulliontablet toe. Laat 15 minuten koken. Haal vervolgens de kip uit de bouillon en laat afkoelen. Trek met twee vorken het vlees uit elkaar en meng met de BBQ-saus. Leg de nacho’s in een ovenschaal beleg royaal met de kip, kaas en tomaatjes. 10 minuten in de oven. Ondertussen doe je sourcream in een schaaltje en maak je met sriracha een swirl door de sour cream. Lekker ite! ??