Naan met falafel
Uncategorized

Naan met falafel

Het is weer dinsdag en dat betekent een lekker gerechtje dat je na je werk maakt binnen 20 minuten. Deze Naan met falafel is een snelle topper. Favoriet in huis!

Falafel maak ik soms zelf, maar vaker nog gebruik ik een falafelmix waarin alleen maar bonen, kikkerwten, specerijen, een beetje zout en rijsmiddelen zitten. Een geweldig product dat ik dus echt altijd in huis heb voor de snelle maaltijd.

Toen in die lekkere koriander-knoflook naan ontdekte in de supermarkt, raakten wij er ‘verslaafd’ aan. Ook die hebben we altijd in huis! Je kunt de naan zelf ook maken. Dan kun je dit recept aanhouden. Ook niet moeilijk en maar 3 ingrediënten, maar wel een extra handeling. Al is het de moeite zeker waard!

Goed: to the point, dit recept is dus snel, simpel en uitermate lekker. Ben je een koriander fan? strooi rijkelijk! Houdt je van feta? Hup erop! Lekker veel gegrilde groentes erover, een mager yoghurtsausje. Genieten!

Ingrediënten voor naan met falafel voor 2 personen:

1 mix falafel Souq (AH)
4 kleine koriander-knoflook naan
3 paprika’s
1 rode ui
1 courgette
250 gram tomaatjes
10 cm komkommer
15 gram koriander
100 ml skyr of Griekse yoghurt
2 teentjes knoflook
Peper & zout

Zo maak je het:

  1. Verwarm de over voor op 200 graden.
  2. Breng 200 ml water aan de kook en meng met het falafelmengsel. Hier kun je naar smaak een geperst teentje knoflook door heen doen, een beetje Cayennepeper of komijnpoeder. Zorg ervoor dat he mengsel nog een beetje vochtig is. Laat het mengsel even afgedekt staan.
  3. Snipper de ui, en nijd de paprika’s en courgette in blokjes. Bak deze groentes in een koekenpan met wat olie voor ongeveer 10 minuten tot ze gaar zijn.
  4. Snijd ondertussen de komkommer en tomaatjes in kleine stukjes, zoals je lekker vindt. De koriander hak je fijn.
  5. Maak een sausje van de yoghurt, geperst teentje knoflook en peper en zout.
  6. In een andere koekenpan laat je een scheut olie goed warm worden. Schep met een lepel de falafelmix in het olie. Eventueel met je handen even aandrukken voordat je de ‘balletjes’ in de olie legt. Bak en om en om goudbruin
  7. Ondertussen bak je de naan in 3 – 4 minuten af in de oven.
  8. Server de naan en laat iedereen aan tafel zelf de groentes omscheppen, falafel erop te leggen en hierover de tomaat, komkommer en koriander strooien. Lekker met het sausje!

Lekker ite!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *