muffins met blauwe bessen
Zoet

Muffins met blauwe bessen en kaneel

Blauwe bessen muffins, of in het engels nog bekender: blueberry muffins. Oh, wat is dit lekker!

Lieve mensen, wat een toestand.. veranderingen, onzekerheden, … Niet de meeste relaxte dingen die er zijn. Persoonlijk ben ik bang voor een lockdown in de toekomst. De vrijheid die je dan kwijt bent lijkt me niet best.

Maar deze crisis betekent ook(dit geldt voor de thuis of niet-werkers): tijd voor jezelf, rustig kunnen werken zonder afgeleid te worden, lekker je eigen lunch thuis maken, gezellige video-gesprekken, verbinding door samen hetzelfde mee te maken. Én natuurlijk tijd om lekkere stoofpotjes te maken en lekkere baksels uit te proberen.

Afgelopen jaar had ik een samenwerking met Molensteen. Mijn vriend verbouwt graan en hier schreef en fotografeerde ik regelmatig over. Molensteen vond dit mooi en benaderde mij om met hun producten een recept te ontwikkelen. Hiervoor in ruil kreeg ik een doos vol fijne bakmixen. De muffin-bakmix zat mij vanuit de kelder al een paar weken te smeken om verwerkt te worden. Goed, ik ben de beroertste niet en heb dus heeeerlijke blueberry muffins gemaakt.

Wat is er dan zo lekker aan blueberry muffins hoor ik je vragen.. Nou, die blauwe bessen worden door het bakken zo zacht en zoet (een soort van jam, al klinkt dat minder lekker dan het is) Die blauwe bessen zijn echt fantastisch in die heerlijke, luchtige muffins. In kan het niet goed uitleggen, maar dit wil je in je mond. 🙂 Zo’n bakmix gebruik ik niet vaak. Meestal gebruik ik gewoon bloem, bakpoeder en suiker. Maar hé: gemak dient te mens. En juist nu mag je het makkelijk voor jezelf en wellicht je kids maken.

Leuk om te doen en een snel en smakelijk resultaat. Probeer jij ze eens?

Ingrediënten voor 14 muffins:

1 bakmix muffins (molensteen)
200 gram blauwe bessen
60 gram boter
100 ml water
1 el amandelextract (optioneel)
2 eieren
2 tl kaneel

Extra nodig: Een grote kom, handmixer, muffinbakvorm of papieren muffincups.

muffins met blauwe bessen

Zo maak je de muffins:

Klop de boter op met een mixer. Voeg dan de eieren, het water, de bakmix, amandelextract en kaneel toe. Meng met de mixer tot een gladde emulsie. Voeg de gewassen blauwe bessen toe en schep dit door met een spatel.

Vul 12 vormpjes bijna tot de rand met het beslag. Bak in 30 minuten op 180 graden af in de oven. Steek met een cocktailprikker in de muffins om te checken of niets blijft plakken. Komt hij er schoon uit? Dan zijn ze gaar. Even laten afkoelen in de vorm en dan lekker smullen!

Ze zijn in een luchtdichte trommel 4 dagen houdbaar, maar net na het bakken zijn ze wel echt het aller lekkerst.

PS. ik voeg amandelextract toe omdat ik simpelweg gek op deze smaak ben! Ik lust dit in alles en overal overheen. Dus doe dat naar eigen smaak. Vanille extract is ook erg lekker.

muffins met blauwe bessen

In de Sinterklaas zijn deze muffins ook erg lekker! En deze koekjes zijn net zo gemakkelijk te maken en wel zo lekker…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *