
Mexicaanse flammkuchen
Dit recept heeft het beste van twee recepten. Ik vind flammkuchen altijd ontzettend lekker. Dun, krokant en lekkere hartige smaken. Daarnaast ben ik helemaal gek op de Tex-Mex keuken en heb deze twee dingen dus gecombineerd in een Mexicaanse Flammkuchen.
Als basis gebruik je gehakt met Mexicaanse kruiden en je topt de flammkuchen af met avocado, zure room, koriander en nacho’s. Samen is dit een geweldig lekkere traktatie. Perfect voor in het weekend met een lekker wijntje want je maakt het in 20 minuten.

Maak jij dit leuke weekend-recept ook eens?
Dit heb je nodig voor één Mexicaanse flammkuchen:
1 x flammkuchen deeg van Tante Fanny (of zelf maken)
1 blikje tomatenpuree
Mexicaanse kruiden (gerookte paprika, Cayenne peper, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad)
1 rode ui
50 ml sour cream
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 teen knoflook
1/2 avocado
Een handje nacho’s
10 gram koriander (als je dit lust)
peper en zout
Zo maak je het:
- Zet de oven alvast op 200 graden.
- Snipper de knoflook en ui en bak in een pan aan. Voeg het gehakt toe en bak gaar.
- Voeg dan ook de in blokjes gesneden paprika toe en bak mee.
- Doe de tomatenpuree bij het gehakt en bak even aan in de pan. Doe de Mexicaanse kruiden erbij en een 50 ml water. Laat dit even inkoken en zorg er zo voor dat de paprika gaar wordt.
- Leg de flammkuchendeeg op een bakplaat met bakpapier. Schep hierop het gehaktmengsel en bak in 10 minuten af in de oven.
- Haal de flammkuchen uit de oven en top af met plakjes avocado, lepeltjes sour cream, koriander en nacho’s. Lekker met zoete chilisaus!
Lekker ite!

Misschien vind je deze Mexicaanse tortillataart ook leuk? Dat is ook echt een feestje!

