Mexicaans gevulde paprika
Uncategorized

Mexicaans gevulde paprika

Zin in Mexicaans? En in Nacho’s? Deze Mexicaanse gevulde paprika zijn net zo feestelijk en lekker, maar nog wel met wat groente en met minder chips. Deze Mexicaans gevulde paprika is dan dé oplossing.

Normaal gesproken zouden wij morgen op vakantie gaan. Naar de zon wel te verstaan. In de periode hiernaartoe kan ik mij zo verheugen op de zon en het warme weer. Slenteren op de boulevard en lekker zwemmen en snorkelen. Helaas moeten we het dit jaar doen met een weekend schaatsen en hopelijk binnenkort weer wat lenteweer.

Hoe ik dan een saaie dag leuk maak? Wat dacht je van gerechten uit alle streken van de wereld maken en opeten?! Vorige week had ik een Indiase kookworkshop bij Paulami. Gister aten we Griekse moussaka en vandaag gaan we voor een Mexicaanse maaltijd. Lekker met bijvoorbeeld een zoete aardappel soep vooraf en dan deze gevulde paprika en een puntje quesadilla. En lekker dippen in crème fraiche en zoete chilisaus.

Zo blijf je het thuis ook wat spetterend houden, in de tijd van elke dag achter je laptop thuiswerken.

Laten we aan de slag gaan!

Ingrediënten Mexicaans gevulde paprika ( 2 personen)

1 courgette
200 gram rundergehakt (of vega)
1 rode ui
Een teen knofkook
1 blikje tomatenpuree
1 tl gemalen komijn
Een tl gerookte paprika
Handje tortilla Chips
50 gram cheddar
100 gram maïs, uit blik

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de paprika’s en halveer ze. Haal de kern met kistjes eruit. Leg de paprika in een ovenschaal bekreed met bakpapier. Rooster de paprika in 15 minuten gaar in de oven.
  3. Snijd de ui fijn en de courgette in kleine blokjes. Snipper de knoflook.
  4. Bak de ui en knoflook kort en rul het gehakt in de pan. Voeg dan de courgette toe en bak mee.
  5. Doe de tomatenpuree erbij en bak even aan in de pan om te ontzuren. Voeg de specerijen en mais toe en een kopje water en laat het geheel in 10 minuten gaarkoken.
  6. Haal dan de halve paprika’s uit de oven en vul ze met het gehaktmengsel, top af met de kaas. Schuif nog even in de oven tot het kaas is gesmolten.
  7. Serveer de paprika’s met nacho chips, guagemole en een frisse salade. Of met bijvoorbeeld zoete aardappel frietjes!

Ook lekker met deze Tortillataart!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *