Makkelijke pestobroodjes
Op zondag deel ik vaak met jullie bakrecepten en zoete toetjes. Toch ga ik vandaag deze lekkere pestobroodjes met jullie delen. Ze ruiken fantastisch, zijn lekker hartig en het brood is lekker fluffy. Deze makkelijke pestobroodjes zijn heerlijk bij een Italiaanse tomatensoep of op de borrelplank.
De broodjes maak je ontzettend makkelijk met kant-en-klaar pizzadeeg. Nu werk ik niet vaak met kant-en-klare producten, maar in dit geval is het echt een mega shortcut om lekkere pestobroodjes te maken. Het brooddeeg kun je ook zelf maken natuurlijk. Maar het scheelt heel veel tijd in rijzen en kneden. Dus een aanrader voor de relaxte zondag, waarin ook ik vaak vooral voor makkelijk ga!
De krokante pijnboompitten geven een lekkere structuur, de pesto is het lekkerst als hij vers is, en de parmezaan geeft die zilte, kazige smaak aan het brood. Tien minuten werk & weinig ingrediënten. Je breekt de broodjes gemakkelijk af en kunt ze lekker dippen in je soep. Wat wil je nog meer?
Op instagram onder ‘Reels’ vind je het filmpje, waarin je ook kunt zien hoe je dit gerechtje maakt.
Ingrediënten voor ongeveer 8 makkelijke pestobroodjes:
300 gram pizzadeeg (koelschap AH of Aldi, Jumbo)
1 potje verse pesto
30 gram geroosterde pijnboompitten
30 gram parmezaanse kaas
Zo maak je het:
- Zet de oven op 200 graden.
2. Leg het pizzadeeg op het aanrecht en smeer de pesto op de bovenkant uit.
3. Rooster de pijnboompitten en strooi ze over de pesto heen.
4. Strooi de geraspte parmezaanse kaas over de pijnboompitten heen.
5. Rol de pizza op en knip met een keukenschaar plakken van 2 cm breed.
6. Leg de rolletjes in een ronde, ingevette ovenschaal. Met de mooie spiraalvorm naar boven gericht.
7. Bak het brood in het midden van de oven voor 20 tot 30 minuten, of totdat je brood goudbruin is. Als het te snel gaat en om zwart worden te voorkomen, kun je het ook afdekken met aluminiumfolie.
Eetsmakelijk, of zoals de Friezen zeggen: Lekker ite!
Dit recept kun je ook maken met zelfgemaakte rucolapesto, bietenpesto of boerenkoolpesto.