Vruchtentaartjes
Zoet

Makkelijke fruittaartjes met frangipane

Heb jij ook wel eens zin in echt een lekker taartje, maar heb je niet altijd zin om helemaal een deeg te maken en een fikse taart in elkaar te flansen? De recept van makkelijke fruittaartjes met frangipane zijn super lekker en makkelijk te maken. Je belegd ze met het fruit dat je in huis hebt en maakt zo voor ieder wat wils.

Ik maakt ze in 15 minuten, toen mijn broer aankondigde langs te komen. Hij was dan ook blij verrast met een lauwwarm taartje met ijs en slagroom erbij. Mijn broer vond de annanas het lekkerst, ik de appel en mijn vriend de aardbei. Zo was iedereen blij! En ik zeker, want frangipane vind ik een van de lekkerste dingen in een taart.

Ik zal je snel uitleggen hoe je dit lekkere recept maakt.

Makkelijke aardbeientaartjes
De witte randjes komen door de poedersuiker!

Ingrediënten voor 6 makkelijke fruittaartjes met frangipane:

200 gram amandelspijs
1 ei
60 gram roomboter
1 el amandelextract
150 gram ananas
1 rol flammkuchendeeg
1 Elstar appel
150 gram aardbeien
2 el honing Snufje kaneel
Voor erbij: Slagroom of vanille ijs.

Makkelijke fruittaartjes met frangipane
Lekker met slagroom of ijs

Zo maak je ze:

  1. Verbrokkel de amandelspijs en boter in kleine stukjes. Doe de boter en marsepijn in een grote kom en doe het ei erbij. Mix dit met een keukenmixer tot een glad mengsel. Voeg dan het amandelextract toe. Zo maak je een frangipane.
  2. Was de appel en snijd in kleine partjes met de schil er nog aan. Bak in een klein beetje boter of olie de appelpartjes in een koekenpan. Voeg honing toe en laat de partjes licht karameliseren.
  3. Snij de ananas in kleine plakjes. Was de aardbeien en halveer ze.
  4. Leg het flammkuchendeeg op een bakplaat met bakpapier. Leg een toetjeschaal over de kop op het flammkuchen deeg en snijd met een mesje om het de zondevorm heen. Zo maak je 6 kleine gebakjes.
  5. Verdeel de frangipane over de 6 gebakjes en hierover heen de appelpartjes, ananas plakjes en de stukjes aardbei. Bak de fruitgebakjes in de oven op 220 graden voor ongeveer 8 minuten. In ieder geval totdat de randjes van het deeg goudbruin en knapperig zijn.
  6. Maak ondertussen de slagroom of pak het ijs alvast uit de vriezer. Serveer dit bij de half afgekoelde fruittaartjes.

    Heerlijk smullen! Wil je een grote, dunne appeltaart maken volgens dit recept? Dan kun je hier op klikken.
Ananas taartjes
Tip: Die met ananas kun je bestrooien met kokos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *