Zoet

Limoncello tiramisu

De traditionele tiramisu is verrukelijk, maar kan ook vrij zwaar zijn. Dit toetje is frisser, maar ook romig en zoet. Naar mijn smaak nog iets lekkerder dus dan de traditionele. En dat vonden mijn ouders en vriend ook. Die hebben namelijk de traditionele en limoncello tiramisu beide kunnen proberen, naast elkaar. Of er nog meer van die gelen waren…

Als mijn vriend en ik naar Italië op vakantie zijn, nemen we iedere avond een lekker glasje limoncello. Om dan vervolgens een paar goeie flessen mee te nemen om thuis het vakantie gevoel nog even voort te zetten.

Helaas zijn ze al een hele tijd niet in Italië geweest en gaan we nu naar de plaatselijke slijterij. Voor deze toetjes gebruikte ik limoncello van santocci. Volgens de eigenaar van de slijterij de beste limoncello in z’n assortiment.

Deze limoncello tiramisu is heerlijk romige en fris en maak je verder op de tradiotinele wijze, dus met rauwe eieren. Pas dus op als je zwanger bent. Dan drink je waarschijnlijk liever toch geen limoncello.

Zal ik je vertellen hoe je ze maakt? Wie weet maak je het dan nog klaar voor vanavond. Genieten!

Limoncello tiramisu
Lekker met aardbeien..

Limoncello tiramisu, voor 6 glaasjes:

3 eieren
350 gram mascarpone
75 gram suiker
30 lange vingers
1 citroen
Snuf zout
60 ml limoncello
1 citroen
100 gram aardbeien

Limoncello tiramisu
Die laagjes!

Zo maak je het:


1. Scheid het eigeel van het eiwit en doe beide in een aparte kom. Laat 1 eiwit weg, of voor een meer luchtig toetje doe je ook het derde eiwit in de kom.

2. Mix met een keukenmixer de helft van het suiker met het eigeel 5 minuten op. Voeg dan de mascarpone toe en het rasp van de citroenschil.

3. Meng in een vetvrije kom de eiwitten tot stijve pieken. Voeg het zout toe en lepel voor lepel het laatste deel van de suiker. Mix dit alles minstens 5 minuten, tot stijven pieken.

4. Schep nu met een spatel het eiwit door het eigeel-mengsel, zachtjes door. Zo blijft het meeste lucht erin zitten.

5. Meng in een klein bakje de limoncello met het sap van een halve citroen.

6. Snijd een deel van de lange vingers doormidden en leg helemaal in de limoncello. Zodra de hele vinger nat is, haal je het direct uit de limoncello. Zo worden ze niet te sompig.

7. Leg twee halve lange vingers onderin een glas en doe dan hierop een paar schepjes van het mascarpone-mengsel, hierop vervolgens drie halve vingers, en weer het marscapone-mengsel.

8. Dek de limoncello tiramisu af met plastic folie en laat dit minimaal 4 uren in de koelkast opstijven.

9. Haal de toetjes uit de koelkast. Lekker met een schijfje citroen op de rand en wat zomerfruit er bovenop. Hiervoor was je de aardbeien en snijd je doormidden. De citroen was je ook en snij je in partjes. Snijd ze tot het midden in en zet op de rand van ieder glas.

Lekker ite!

Limoncello tiramisu
Lekker met aardbeien

Nog meer lekkere toetjes? Deze met aardbeien en deze panna cotta met vanille en kokosmelk zijn net zo lekker.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *