
Lauwwarme bulgursalade met tonijn
Al een hele tijd eten wij hier huis graag couscous. Toen ik een maaltijdbox van Ekomenu ontving, had ik nog nooit bulgur gegeten, terwijl dit ook erg lekker is en net zo makkelijk als couscous te bereiden. Het voordeel van deze bulgur, is dat het volkoren is. Dus meer vezels en een langer verzadigd gevoel. Deze Lauwwarme bulgursalade met tonijn is misschien niet typisch comfortfood, maar wel lekker snel, makkelijk en gezond voor doordeweeks!
In 20 minuten staat dit lekkere gerecht op tafel. Wij eten het lauwwarm en zoals altijd bak ik de radijsjes lekker mee. De pittige smaak gaat er dan grotendeels van smaak, waardoor ze ‘vriendelijker’ worden. De bleekselderij snijd je goed fijn en de tonijn smaakt heerlijk in samenhang met de zoete rozijnen. De limoen geeft een fijne, frisse en exotische smaak.
Zeker eens maken zou ik zeggen, alle ingrediënten vind je gewoon in de supermarkt.

Ingrediënten voor lauwwarme bulgursalade met tonijn voor 2 personen:
150 gram bulgur
225 ml water
1 boullionblokjes
200 gram bleekselderij
1/2 komkommer
2 paprika’s
100 gram radijs
1 rode ui
150 gram tonijn uit blik
15 gram verse munt
1 limoen
2 el olijfolie
Handje rozijnen
Zo maak je het:
1. Spoel de bulgur goed af in een zeef. Doe de bulgur in een kom en giet 225 ml kokend water op de bulgur, voeg de rozijnen en het bouillonblokje toe. Dek de pak af met een theedoek en hierop een deksel of grote snijplank.
2. Halveer de radijsjes, snijd de ui heel fijn en de paprika, komkommer en bleekselderij in kleine blokjes. Bak in een pan de paprika, ui en radijs tot 10 minuten in een beetje olie. De komkommer en bleekselderij zet je apart.
3. Maak een dressing van sap van de limoen, de olijfolie en fijn gesneden munt. Proef de dressing en breng eventueel op smaak met peper en zout.
4. Roer de bulgur los met een vork. Giet de tonijn af en meng door de bulgur, voeg rauwe én de gebakken groentes toe en giet de dressing er over heen. Maak af met stukjes munt en smullen maar! Serveer de salade warm tot lauwwarm. Eventueel nog met wat feta.
Eet smakelijk!

Parelcouscous is ook ontzettend lekker. Hier een recept dat hier veel op lijkt, maar dan vega. En deze couscoussalade is ook heerlijk en voedzaam. Wij eten hem bijna elke week! 🙂 En deze bloemkoolcouscous is trouwens koolhydraatarm!

