
Lasagne spinazie zalm
Oh, ik houd toch zo van lasagne. En op stormachtige dagen als vandaag houd ik nóg meer van dit ultieme comfordfood. ? Warme lasagnebladen, slierten kaas en romige of kruidige saus uit de oven. Naast dat we regelmatig lasagne eten, staat hier thuis ook iedere week zalm op het menu. Deze twee toppers wilde ik dus voor de afwisseling eens met elkaar combineren. Het resultaat is dus deze lasagne spinazie zalm. Het ziet er weer geweldig uit, toch? Zo smaakte hij gelukkig ook!
In deze lasagne zit ook venkel. Zoals je misschien wel vaker ziet in mijn recepten gebruik ik vaak venkel. Ik vind de anijs-achtige smaak heerlijk combineren met vis. De ricotta is romig naar maakt het gerecht niet te zwaar. Probeer deze variant ook eens!
Dit heb je nodig voor spinazie zalm lasagne:
250 gram zalm
700 gram spinazie
250 gram ricotta
1 venkel
1 bol mozzarella
2 teentjes knoflook
30 gram dille
Verse lasagne bladen
1 courgette
1 citroen
8 cherrytomaatjes
350 gram tomatensaus
Zo maak je het:
Zet de oven op 180 graden. Bak de zalm kort gaar in een koekenpan. Als de zalm huid heeft eerst op de huid en dan na 4 minuutje omkeren. Haal de zalm uit de pan en bak een gesnipperd uitje, knoflook en de spinazie tot dit geslonken en gaar is. Breng de spinazie op smaak met peper, zout en citroenschil. Haal de spinazie uit de pan en pers het meeste vocht uit de spinazie in een vergiet. Meng de spinazie met de ricotta en dille en maak fijn met een staafmixer tot een gladde saus.
Bak nu in een pan met wat olie de courgette(blokjes) en venkel(kleine stukjes). Voeg wat tomatensaus toe aan de groentes en laat gaar worden, breng op smaak met peper, zout en eventueel Italiaanse kruiden.
Maak nu in een ingevette ovenschaal laagjes van eerst de courgette mengsel, verse lasagne bladen, dan een laagje zalmvlokken, de spinaziericotta, lasagnebladen, enz. Zorg ervoor dat de bovenste laag het spinaziemangsel bevat. Tot slot leg je hier de mozzarella in plakjes op en de halve cherrytomaatjes. Half uurtje in de oven. Eet smakelijk! ?

