Geitenkaas lasagne
Diner met vlees

Lasagne met geitenkaas

Vaak hoor ik mensen vragen aan mij of mijn vriend: Eten jullie wel eens normaal? Wij moeten daar wel eens om lachen. Want ja, ook hier staat regelmatig stamppot boerenkool, lasagne en aardappeltjes met worteltjes op tafel. Maar wat is ‘normaal’ eten dan he? Wij eten in ieder geval wel altijd lekker! Echt lekker. Eten is voor mij ook gewoon een soort van hoogtepunt van de dag. Althans, ik vind het zo leuk om te bedenken wat we eten, wat we morgen kunnen eten en wat ik allemaal kan bedenken voor mijn kookboog.

De kookblog stimuleert mij om mezelf uit te dagen en creatief te zijn met ingrediënten en smaken die ik tegenkom. Uitdagend om nieuwe dingen te proberen en trots te zijn op de dingen die ik maak. Soms hele bijzondere gerechten, soms hele normalen gerechten. Zo ook deze lasagne met geitenkaas. Het is een hele simpele lasagne met zelfgemaakte tomatensaus, volkoren lasagnebladen, groentes en mager rundergehakt. Een lekkere en gezonde maaltijd dus! (Eigenlijk altijd zonder bechamelsaus, want dat vind ik te vet en zwaar) Maar omdat ik altijd nieuwe dingen probeer, gooide ik deze keer geitenkaas als ‘kaaslaag’ op. En dat werkte zo goed uit, dat we nu regelmatig deze geitenkaas op de lasagne eten!

Je kunt in dit recept dus zien hoe ik het liefst lasagne maak, met o.a. rode wijn. Je kunt smaakmakers naar eigen invulling weglaten en toevoegen. En je kunt natuurlijk ook vegetarisch gehakt gebruiken. Ook heel lekker! Maar deze lasagne vind ik zo echt heel lekker. Hier het recept:

Ingrediënten voor een lasagne met geitenkaas voor 2-3 personen:

1 Blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes (500 ml)
250 ml passata
1 el Italiaanse kruiden
250 gram rundergehakt
5 bladen volkoren lasagne
2 courgettes
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 tl gemalen komijnzaad
1/2 glas rode wijn
1 tl honing of suiker
200 gram geitenkaas

Zo maak je het:

Zet de oven op 180 graden. Rul het gehakt in een koekenpan en haal het als het gaar is eruit. Vervolgens snipper je de knoflook en ui en fruit aan in de pan. Voeg de courgette, in blokjes gesneden, toe en bak mee. Dan de tomatenpurree aanbakken in de pan en zo laten ontzuren. Vervolgens de honing, Italiaanse kruiden en rode wijn erbij doen en mengen met de groentes. Voeg nu de tomatenblokjes en een half pak passata toe. Breng vervolgens op smaak met peper en zout. Laat dit 10 tot 15 munten zachtjes koken.

Doe dan een laagje saus in een ingevette ovenschaal. Dan een laagje lasagnebladen, saus, lasagne bladen en dan tot slot saus. Doe de lasagne in de oven voor 30 munten en doe de laatste 10 minuten de geitenkaas op de lasagne. Zet in die laatste minuten de grillstand aan en bak de bovenstaande laag mooi goudbruin. Eet smakelijk, oftewel Lekker ite!

Misschien dat je voor helemaal gezond en vega wilt gaan en dat je deze pompoenlasagne wilt proberen! ook lekkerrrrrr

Lasagne met geitenkaas

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *