zalm lasagne
Diner met vis

Lasagne al salmone

Een nieuw lasagnerecept! Toen ik in augustus de Allerhande las zag ik dit recept langskomen. Een recept dat geserveerd wordt in het beste Italiaanse restaurant van Nederland: Mario. Dat móest ik proberen! Lasagne al salmone leek me enorm lekker en dat heb ik geweten ook…

Omdat de lasagne zelf geen groente bevat heb ik het met een frisse salade geserveerd en hebben mijn vriend en ik er twee dagen van gegeten met gegrilde groentes als bijgerecht. De tweede dag proeft hij minstens zo lekker! Ik vond het heerlijk romig en de zalm was subtiel van smaak. De kruiden, zongedroogde tomaten en kappertjes zorgen voor een ‘frisje’. Weer een echt comfortfood gerecht waar je blij van wordt!

Probeer jij deze lekkere lasagne ook eens?

Ingrediënten Lasagne al Salmone voor 4 personen

400 gram verse lasagnebladen
15 gram dille
2 takjes rozemarijn
15 gram basilicum
15 gram bieslook
50 gram zongedroogde tomaatjes
75 gram boter
75 gram patent bloem
750 ml volle melk
30 ml droge witte wijn
1 el kappertjes
225 gram zalm
1 zak rucola
500 gram Trostomaatjes
250 gram grano perdano
70 gram pijnboompitten
Peper en zout

Zo maak je het

Je kunt verse pasta kopen of zelf maken. In dit recept ga ik uit van gekochte verse lasagnebladen. Een linkje naar hoe je zelf lasagnebladen maakt komt binnenkort.

Als eerste zet je de oven op 100 graden en legt de zalm en tomaatjes in een ovenschaal. besprenkel de zalm met de witte wijn en de trostomaatjes met olijfolie, peper en zout. Zet dit voor 30 minuten in de oven. Als dit klaar is zet je de oven op 180 graden.

Zo gaan de zalm en tomaatjes in de oven. De pijnboompitjes zijn hier geroosterd en de kaas geraspt.

Maak dan de bechamelsaus door de boter rustig te laten smelten in een steelpan. Vervolgens voeg je de bloem toe en roert dit tot een papje (roux). Bak dit mengsel 3 minuten op laag vuur gaar. Het gaat dan op nat zand lijken. Vervolgens voeg je een klein scheutje melk bij het mengsel en toert dit door, steeds een beetje melk toevoegen totdat alle melk is opgenomen in de bechamelsaus.

Zo ziet de roux er eerst uit

Doe de kruiden (behalve rozemarijn), zongedroogde tomaten, kappertjes in een kom en maal met een staafmixer dit fijn. Voeg dit kruidenmengsel aan de bechamelsaus toe en proef de saus. Voeg naar smaak peper en zout toe en laat een paar minuten zachtjes doorkoken. Bak dan de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Rasp de Grano Perdano fijn en haal de afgekoelde zalm uit elkaar in kleine stukjes. Zet het vuur van de bechamelsaus uit en voeg 100 gram Grano Perdano toe.

Kook de lasganebladen nu 30 seconden in (goed zout) kokend water. En koel ze dan direct af in een bak met koud water. Laat ze uitlekken op een schone theedoek.

Maak nu de lasagne door eerst een laag met lasagnebladen, dan bechamelsaus met stukje zalm, dan weer 2 lagen lasagnebladen, dan bechamelsaus met pijnboompitten en Grano Perdano, dan lasagnebladen, dan weer een laagje met bechamel, Grano Perdano en pijnboompitten, dan weer lasagnebladen en weer bechamelsaus met zalm, lasagnebladen, en ga zo maar door. Eindig met een laagje bechamel met daaroverheen de Grano Perdano en pijnboompitten. Doe de lasagne voor 20 minuten in de oven en serveer met de rucola en tomaatjes of een andere groentesalade.

Buon appetito!
Lasagne al salmone

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *