lams ribben
Diner met vlees

Lamsribben uit de oven

Lamsvlees: je houd er van of je houd er niet van. Lamsvlees heeft een aparte smaak die sommige mensen omschrijven als ‘stal’. Ik vind het zelf een hele lekkere smaak en zou het heel vaak kunnen eten. De smaak moet je even aan wennen. Deze lamsribben uit de oven hebben die smaak natuurlijk ook, maar zijn daarnaast ook vrij vettig.

Het voordeel van het feit dat ze vrij vet zijn, is dat dit gerecht eigenlijk niet droog wordt. Het vlees wordt na een paar uurtjes stoven botermals. Het valt van van het bot.

De smaken die je aan deze sparerib toevoegt zijn als een klassieke sparerib met een soort van zoet-pittige bbq saus. Makkelijk en de (meeste) ingrediënten heb je altijd in huis.

Het vlees kocht ik overigens bij friesvleespakket.nl, een boerderijwinkel hier in de buurt. Zij hebben ook een webshop. Ze houden zelf hun lammeren zelf van het Texels ras. De lammeren hebben een goed leven en worden biologisch gehouden (maar niet bij een biologisch slachthuis geslacht ivm afstand).

Dan door naar het recept!

Ingrediënten lamsribben uit de oven ( 2 personen):

1 el mosterd
1 tl worcestersaus
3 tl tomatenpuree
1 el witte wijnazijn
2 el bruine basterdsuiker
1 rode ui
Mespuntje spicy, gerookte paprikapoeder
600 gram lamssparerib


Zo maak je het:

1. Snipper de rode ui en bak in een pan aan. Voeg dan de andere ingrediënten toe, behalve het vlees.
2. Bak de tomatenpuree met de andere ingrediënten even goed aan in de pan, op midden hoog vuur.
3. Laat het mengsel afkoelen en smeer het dan op de sparerib die op kamertemperatuur is. Laat dit een paar uren of een nacht in de koelkast marineren.
4. Zet dan de oven aan op 180 graden en haal van tevoren het vlees uit de koelkast. Leg het vlees in een ovenschaal, in het midden van de oven voor 80 minuten afgedekt mat aluminiumfolie. Bak daarna nog eens een half uur zonder de folie of grill kort op een bbq af.
5. Laat na het bakken het vlees even rusten, snijd dan in gewenste porties. Serveer met de heerlijke marinade eroverheen.

Eet je liever lamsgehakt? Deze lamskofte zijn ook heerlijk!

2 reacties

    • Corien

      Hoi Frans, dat kan zeker naar smaak. Maar met de smaakmakers in dit gerecht heb je het zoute en pittige al. Dit recept kun je natuurlijk altijd aanpassen naar je eigen smaak. Bedankt voor uw bericht en een fijne dag toegewenst!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *