Gezonde Kruidkoek
Zoet

Kruidkoek met banaan

Mijn lieve Beppe maakte de lekkerste kruidkoeken en notenkoeken. Bij haar (en ook mijn moeder) zag ik vroeger hoe leuk bakken kan zijn en hoe leuk het is om iets lekkers uit de oven te toveren. Zelf houd ik meer van koken, maar bakken probeer ik zo nu en dan ook eens. Hieruit ontstond uiteindelijk ook deze Kruidkoek met banaan.

Ik had nog een paar bruine bananen en bedacht me dat ik nog altijd Beppes kruidkoek zou maken. Dus ik direct mijn moeder vragen voor het recept en heb ik het recept wat aangepast en banaan toegevoegd.

Ik vond het een lekkere kruidkoek en de hazelnoten erin zijn ook erg lekker. Hij is redelijk gezond en niet erg zoet.

Lekker met een regenachtige dag. Dus wat let je?

Ingrediënten voor een kruidkoek met banaan:

1, 5 el speculaas en koekkruiden
2 tl kaneel
2 tl amandelextract
100 gram bruine bastard suiker (of Dadels)
2 bananen
200 ml melk
250 gram volkoren speltmeel
1 tl bakpoeder
1 tl bakingsoda
Paar handjes hazelnoten
Extra zoet: 1 el honing

Zo maak je het:

1.Zet de oven alvast op 180 graden aan.
2.Prak de banaan en breng met alle ingrediënten, behalve de speltmeel en Melk.
3.Meng alles met elkaar en voeg beetje bij beetje de speltmeel toe. Meng dit goed en voeg nu ook beetje bij beetje de melk toe.
4.Rooster de hazelnoten in een droge pan en snijd ze grof in stukken. Doe de helft door het beslag.
5.Vet een cakeblik in en giet hierin het beslag. Top af met hazelnoten en bak voor 45 minuten in het midden van de oven gaar. Check met een satéprikker of die er schoon uitkomt, dan is de kruidkoek gaar.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *