Kip shoarma pizza
Diner met vlees

Kip shoarma pizza met knoflooksaus

Spontaan ontstond het recept van deze gezondere kipshoarmapizza met knoflooksaus.🍕 En hij was top! Toen ik vrijdag geen eten in huis had wilde ik bij onze plaatselijke shoarmatent eten bestellen. Want ik had zo veel zin in shoarmapizza met knof! Maar niet in die té vette hap. Dus hup naar de supermarkt en de wat gezondere alternatieven gekocht.

Hij was net zo lekker als de shoarmapizza die ik gewend was, maar dan wel van een mooi klein formaat. De bloemkoolpizza’s van maggioni zijn niet veel gezonder qua vetten/kcal/kh, maar; wél een perfect formaat voor een (niet te) volle maag.

De ingrediënten voor 2 kipshoarmapizza ‘s


2 bloemkool pizza bodems
1 blikje Tomatenpuree
1 teen knoflook, geperst
1,5 rode puntpaprika
1 el Italiaanse kruiden
Peper, zout
150 gram Oude kaas 30 + geraspt
300 gram kipfilet
3 el Shoarma kruiden (ik had zoutloos)
Handje Rucola
Evt: rode peper

Voor de knoflooksaus:
125 ml Sour cream
1 el yogonaise
Peper, zout
1/2 tl tzatzikikruiden
1 teen knoflook geperst

Zo maak je het: 


Zet de oven op 200 graden. Snijd de kipfilet in shoarmareepjes. Marineer de kip met 2 el zonnebloemolie en de 3 el Shoarma kruiden, een teen geperste knoflook, peper en bij zoutloze kruiden wat zout. Ik maak de pizza’s altijd wat groter door ze met een deegroller uit te rollen. Doe de pizzabodems in de oven voor 3 minuutjes tot licht goud bruin. Haal de bodems uit de oven. Doe de Tomatenpuree in een kommetje en breng op smaak met peper, zout, Italiaanse kruiden en het geperste teentje knoflook. Verdun de puree met 2 el water.  Beleg de bodems met de puree.

Bak de kip in een koekenpan en snijd ondertussen de paprika’s in reepjes. Voeg de reepjes paprika ook toe in de pan. Als de kip gaar is en de paprika half gaar haal je het uit de pan. Vervolgens leg je de geraspte kaas op de pizza, dan de kip en paprika en nog wat kaas bovenop. Doe dan de pizza 5-10 minuten in de oven tot het kaas gesmolten is en je de kleur van pizza mooi vindt. Ondertussen maak je de knoflooksaus van de sour cream, yogonaise, geperst knoflookteentje, peper, zout en tzatzikikruiden. En evt een 1/2 tl Suiker. Mmmm, Lekker je pizza dippen of de saus erop gooien. Tot slot strooi je de rucola erop en klaar. Lekker ite!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *