Kersentaart met francipane
Zoet

Kersentaart met frangipane

Toen ik vrijdag 1,8 kilo kersen op de markt had gekocht vroeg dat natuurlijk om een taart🍒 En ik ben zo trots op het resultaat!

Die laag frangipane (amandelcreme) onderin de taart maakt het lekker smeuïg. Ik heb niet veel bak-ervaring, maar alle onderdelen waren makkelijk te maken. Je bent wel even bezig met het maken, maar als je lekker de tijd neemt op een regenachtige dag, dan is het een heerlijk voldoenend werkje!

Ik heb het recept zelf bedacht aan de hand van verschillende andere recepten. Het is een combi van een gewone kersentaart, met kruimellaag én frangipane. Ik wil nu eenmaal altijd alles tegelijk 😂

Ingrediënten:

Bodem:
200 gram bloem gezeefd
125 gram koude roomboter
100 gram basterdsuiker
1/2 tl zout

Frangipane:
300 gram amandelspijs
75 gram roomboter
2 eieren
1 tl amandelextract
1/2 tl zout

Vulling:
800 gram kersen, ontpit
1 El maizena
50 gram bloem
2 el custard
100 gram poedersuiker
1 ei

Kruimeldeeg:
150 gram bloem
100 gram roomboter
100 gram basterdsuiker
snufje zout

Extra nodig:
Ringband van 26 cm
Vergiet en een kleine zeef
Keukenmixer

Zo maak je de taart:

Zet de oven op 180 graden. Vet een ringband van 26 cm in met olie. 
Ontpit de kersen en laat goed uitlekken. Meng de kersen voor de vulling met met de maïzena, bloem, custard, het ei en de poedersuiker. Zet in de koelkast.

Maak het zandbodemdeeg door de bloem te zeven, koude roomboter, basterdsuiker en zout te mengen tot een samenhangend deeg. Laat rusten in de koelkast.

Maak de frangipane door de amandelspijs te mengen met het het eerste ei en de boter, amandelextract en zout. Als het ei is opgenomen voeg je het tweede ei toe. Zet in de koelkast weg. 
Voor het kruimeldeeg meng je de gezeefde bloem, boter, basterdsuiker en zout met je handen met elkaar: 150 gram bloem, 100 gram boter, 100 gram basterdsuiker, snufje zout. Meng met je handen.

Druk het kruimeldeeg op de bodem en zijkanten van de ingevette ringband. Prik met een vork gaatjes in de bodem en besprenkel met paneermeel. Doe de frangipane op de bodem, dan het kersenmengsel, dan het kruimeldeeg bovenop. Ongeveer 45 minuten in de oven. Dan buiten de oven laten afkoelen en genieten!

 

Ook zo gek op frangipane? Deze makkelijke appeltaart flammkuchen maak je in 15 minuten. Met appel, kaneel en amandelspijs.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *