Kabeljauw in parmaham
Diner met vis

Kabeljauw in parmaham

Op een BBQ jaren geleden at ik dit gerechtje voor het eerst en vond het een heerlijk licht en gemakkelijk gerechtje. De kabeljauw is heel neutraal van smaak en de parmaham geeft dus lekker zijn zilte smaak af aan de vis. Kabeljauw in parmaham is dus een match made in heaven!

Dit jaar geen zonnige bestemmingen, maar; IJsland! Ik heb enorm veel zin om het land hier te ontdekken. Ondanks dat het weer nog niet zo meezit. Maar dat hoort er ook een beetje bij. Zo eerst een ontbijtje en dan heel wat kilometers maken naar het noorden van IJsland.

Dit gerecht aten wij afgelopen week in de zon op ons eigen terras. Eten jullie ook graag buiten? Voor dit vis gerechtje heb 5 ingrediënten nodig. Wat je niet op de foto ziet zijn de krokante blaadjes salie, dat is zó lekker! Zo is het een soort van saltimbocca van vis.

Ingrediënten 2 personen:


150 gram kabeljauw p.p.
4 plakjes parmaham
8 blaadjes salie (optioneel)
Olie, boter
50 ml droge witte wijn of citroensap

Zo maak je het


Dep de kabeljauw droog en leg per stuk kabeljauw twee pramahamplakken om de vis. Leg in de koelkast in een folietje zodat het een stevig pakketje wordt. Je bakt de vis eerst kort aan in een pan met wat olie, totdat de parmaham aan beide kanten goudbruin is. Ondertussen bak je de salieblaadjes krokant in de olie. Dan voeg je een scheutje droge witte wijn of het sap van een halve citroen toe en een blokje boter. Leg dan de vis met de ‘jus’ in een ovenschaal. Tot slot doe je de vis 8 minuten in een oven op 180 graden. Echt niet langer, want dan wordt de vis droog. Lekker met een wijntje, aardappeltjes en een frisse salade.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *