johnny cakes
Diner met vis,  Lunch,  Snacks

Johnny cakes

Samen met Jildau maakten ik Antiliaanse Johnny cakes! Kennen jullie ze? Vooral op zondags worden ze gegeten. Deze gefrituurde soda-broodjes bevatten geen gist, dus ze zijn snel te maken. De naam is afgeleid van”Journey cakes” handige broodjes om mee op reis te nemen. Je kunt ze vullen met plakjes kaas of tonijnsalade. Leuk om je eigen broodjes te maken!

Koken met.. – in deze nieuwe rubriek kook ik iedere maand een keer met een vriend, vriendin, familielid of collega. En maak ik samen met deze persoon een van zijn/haar favoriete gerechten. Een gerecht dat voor deze persoon betekenis heeft (of gewoon heel lekker is). 👩‍🍳✨ Samen koken is namelijk zo gezellig en je leert van – en inspireert elkaar!

Deze maand start ik met koken met @jillderee en haar dochter Nova. Ik ken haar van de opleiding die we beide deden: Docent Beeldende kunst en vormgeving. Onze gezamenlijke passie is kunst én koken. Jil Kan namelijk geweldig koken! Haar vriend heeft Antiliaanse roots, en zo kreeg zij ook van deze eetcultuur mee.

Dit heb je nodig: 

500 gram tarwebloem
1/2 tl bakpoeder
1 theelepel zout 
1 theelepel suiker
2 el gesmolten boter
100 ml melk
150 ml water
Olie om in de frituren

Zo maak je het:

Meng de droge ingrediënten eerst en voeg dan voorzichtig de gesmolten boter toe en daarna het water en de melk. Flink doorkneden tot een soepel deeg. Laat het nu even 20 minuten rusten. Ondertussen maak je de tonijnsalade met tonijn uit blik, mayonaise, gesnipperd rode uit, teentje knoflook, augurkje stukjes tomaat, peper en zout.


Het deeg rol je nu in een lange slurf en hier snijd je 15 gelijke stukken van.

johnny cakes maken

Wij maakten kleine johnnycakes van ongeveer 100 gram per stuk. Ondertussen ruim olie in een hoge koekenpan heet laten worden. Check met een klein stukje deeg of de olie borrelt en het bruin wordt. Dan is de olie klaar voor gebruik. Maak ronde broodje van de stukjes deeg en bak ze per twee tot ze goudbruin worden.

johnny cakes bakken

Laat uitlekken op keukenpapier en snijd ze doormidden als ze zijn afgekoeld. Vullen met de tonijnsalade of kaas. 
Eet smakelijk! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *