Jalapeno pepers
Diner met vlees,  Snacks

Jalapeño poppers

Sinds ik 1 maand geleden een BBQ kocht, heeft hij inmiddels al minstens 10x aangestaan. En dus ben ik naarstig op zoek naar lekkere recepten. Eerst nog alleen direct grillen, maar sinds kort ook indirect grillen doormiddel van een reflector die ik tussen de kolen en het rooster plaats. Deze Jalapeño poppers heb ik er vervolgens op gegrild en waren, zoals de naam al zegt echte poppers van smaak!

Het recept heb ik ge@swiepswapswoept voor de foodswap van deze maand van Mandy van Mandyandmore. Ik mocht een recept van Ilona van Worstenbrood & wijn maken en wist direct wat ik wilde maken van haar site, want ik zag die lekkere Jalapeño poppers regelmatig terugkomen. Ik droomde er op een gegeven moment zelfs oven… haha

Ze waren mega lekker: pittig, zoutig, krokant en een beetje romig middenin. Met een beetje rooksnippers in je BBQ krijgen ze ook nog eens een rokerig smaakje. Het was trouwens net de Russische roulette: de ene popper was mega heet, de ander gewoon lekker. Een leuke ervaring.. Ik raad dan ook aan dit pittige hapje ongeveer ±3 Jalapeño poppers per persoon te serveren als voorafje, anders wordt het een beetje ’to much’.

Jalapeño pepers
Jalapeño pepersZo zien ze er voor het grillen uit

Wat heb je nodig voor 12 Jalapeño poppers (4 pers.):

6 grote jalapeño pepers
50 gram roomkaas
20 gram parmezaanse kaas
6 kleine runder knakworstjes
2 el bbq-saus
3 lange plakken ontbijtspek

Zo maak je zo:

1. Halveer de pepers en haal de zaadlijst en zaadjes er goed uit, vooral die zaadlijst helemaal eruit halen. Als je zaadlijst laat zitten zijn ze echt heel heet.

2. Maak de roomkaasvulling door de roomkaas te mengen met geraspte parmezaanse kaas en zwarte peper.

3. Halveer de knakworstjes en snijd ze in stukjes zo lang als een jalapeño peper.

4. Vul de pepers met het roomkaasmengsel, hierop het halve stukje knakworst en dan omwikkelen met een halve strook spek.

5. Grill de poppers op ongeveer 200 graden in 10-20 minuten gaar en goudbruin. Doe dit vij voorkeur op indirecte. Pas op dat ze niet zwart worden (gebruik bij directe armte ter preventie een bbq schaal). In de laatste 5 minuten kwast je de Jalapeño poppers in met wat bbq-saus.

Tip: een handje rooksnippers in het vuur geeft een extra lekkere rooksmaak aan deze Jalapeño poppers!

Smullen!

Jalapeño pepers
En zo na het grillen…. Mmm

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *