Indische Makreel
Diner met vis

Indische makreel

Indische Makreel is een smaakbom, goedkoop en bovenal een hartverwarmend stoofgerecht, dat ook nog eens enorm gezond is. Vette vis, veel tomaten, smaakmakers en zilvervliesrijst. Dit gerecht moet je echt eens proberen, want hij is al jaren niet uit onze keuken weg te denken.

Ik noem dit gerecht voor het gemak Indische makreel. Het is naar mijn weten een Indisch gerecht, dat mijn moeder van een Indische collega heeft geleerd. Maar het doet ook denken aan een Surinaamse hete makreel en ik zie het soortgelijke ‘pepesan’ ook wel eens langskomen. Thuis noemen wij dit gerecht steevast ‘Trassi’. Omdat wij door dit gerecht met deze garnalenpasta (trassi) in aanraking kwamen. Ik weet nog goed dat ik het vond stinken. Je moet het dan ook niet overdrijven met dit goedje, maar wat geeft het een mega diepe, lekkere smaak!

Dit gerecht was het eerste gerecht dat ik voor de blog maakte. Het is zo lekker, maar de foto was niet helemaal je-van-het. Ik had nog eetbare bloemen liggen en die maken het geheel wat vrolijker. Stoofpotjes vind ik sowieso niet het meest aantrekkelijke foto-object. En wat goed daglicht doet ook wonderen voor een foto! Ik hoop dat ik je zo heb kunnen overtuigen om dit mega simpele gerecht te maken!

Indische Makreel

Ingrediënten voor 4 personen

4 uien
3 teentjes knoflook
1 tl Trassi
1 tl sambal (of meer naar smaak)
1 kilo tomaten
5 eetlepels ketjap Manis (of meer naar smaak)
1 gerookte makreel, Of 250 gram gerookte makreelfilet

Snijd de uien en tomaten grof en de knoflook fijn. Was de tomaten en snijd ze in grove stukken. Bak de uien samen met de knoflook glazig en voeg dan ook de trassi en sambal toe. Voeg vervolgens de tomaten en de ketjap toe en stoof dit een uurtje. Ondertussen haal je het ‘vlees’ van de gerookte makreel af, let hierbij goed op graatjes! Als je dit vervelend vind om te doen kun je ook gerookte makreelfilet kopen, dan hoef je niet te fileren. Als laatste voeg je de stukjes makreelfilet toe aan het geheel. Serveer met rijst en eventueel boontjes.

Eet smakelijk!

Indische makreel

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *