garnalencurry recept
Diner met vis

Indiase garnalencurry

Sinds een paar jaar ben ik de Indiase, Indische, Thaise en Japanse keuken steeds meer aan het ontdekken en leer ik mezelf (en door het volgend van workshops) de lekkerste curries te maken. Deze Thaise garnalencurry leerde ik maken in de workshop van Paulami, waarin we ook nog een heerlijk pilav met chorizo maakten (aanrader ook!), een dahl en een spinazie-kikkerwrten curry.

Deze Indiase garnalencurry vond ik eruit springen omdat je smaken zo lekker romig en zoet is en natuurlijk van die lekkere garnalen! Het leuke vond ik dat dit recept dat het ook heel gemakkelijk te maken was. Je hebt er niet veel voor nodig en in een paar simpele handelingen en 10 minuten tijd heb je een heerlijke curry die je bij de rijst kunt serveren. Echt genieten!

Als jij ook gek bent op garnalen en curry, dan zou ik dit zeker eens proberen. De kerrieblaadjes zijn in de diepvries van de toko te koop en die maken het erg lekker. Handig om naast kerrieblaadjes ook limoenblaadjes in de je vriezer te hebben. Die blaadjes zijn me toch ook lekker door een curry of bijvoorbeeld in de rendang. Echt fantastisch!

Maak jij dit lekkere gerecht ook eens? Laat je me weten wat je ervan vond?

Indiase garnalencurry
Heerlijk romig!

Ingredienten voor Indiase granalencurry:


200 gram grote tijgergarnalen (gepeld en ontdooid)
1 tl kurkuma
1 theelepel chili poeder (pas op, heet!)
2 eetlepels zonnebloemolie
6-8 Kerrieblad (curry leaves, diepvries)
1 rode ui, gesnipperd
1 eetlepel knoflook-gemberpasta
240 ml kokosmelk
Peper & zout


Indiase garnalencurry
Lekker met verse koriander en rode peper

Zo maak je het:

  1. Bak in een pan met wat olie de gesnipperde rode ui aan tot het glazig is.
  2. Voeg de gember-knoflook pasta toe en bak op midden hoog vuur in 3 tot 5 minuten aan. Voeg dan een tl zout, tl kurkuma, rode chilipeper en de zwarte peper.
  3. Bak dit voor 5 minuten en voeg de kokosmelk nu en breng aan de kook.
  4. Voeg nu de garnalen toe en meng met elkaar. Snijd de curry blaadjes heel fijn en voeg ook toe aan de curry.
  5. Kook dit zachtjes met de pan op de deksel door voor 8 minuten. Proef en breng eventueel nog op smaak met peper, zout of bijvoorbeeld wat citroensap.

Serveer met basmatirijst, naan en koriander! Eet smakelijk!

Ps. Voor de vega optie voeg je bij stap 4 blokjes zoete aardappel toe. Of voor een niet zo’n garnalen-fan kun je ook lekker blokjes zalm toevoegen bij stap .

Granalen curry
De Indiase garnalen curry en de palak chole en Pilav rijst.

Andere lekkere currygerecht op mijn site zijn onder andere deze Thaise curry met kip en deze butterchicken. Of type eens ‘curry’ in het zoekverstertje voor andere lekkere gerechten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *